Monday, February 26, 2024
HomeBlueEpson će predstaviti dva nova, kompaktna šestoosna robota

Epson će predstaviti dva nova, kompaktna šestoosna robota

Seiko Epson korporacija predstaviće novu seriju vertikalnih šestoosnih robota 21. decembra 2012. Nova serija će imati dva modela, C4 i C4L. Model C4 može podržati unos težine do 4kg i odlikuje ga čak 20% kraći vremenski ciklus (sa 3kg težine) nego što je bio slučaj kod njegovog prethodnika, modela C3, koji je Epson predstavio u julu 2009. C4L je tanak model sa drugačkim ručicama (900 mm) koji maksimalizuje efikasnost prostora. Epson će istovremeno predstaviti dve nove opcije, industrijski kontroler za robote RC700 i Vision Guide 7.0 mašinski vizuelni sistem.
C4 serija će se nadovezati na C3 seriju robota dizajniranih za precizno sklapanje sitnih delova. Kao i njihovi prethodnici, modeli C4 i CL4 su veoma kompaktni i operišu velikim brzinama sa izvanrednom preciznošću, što ih čini idealnim za zadatke kao što je sklapanje elektronike i transport delova za automatiku. Međutim, C4 i C4L postižu još bolje rezultate i mogu podržati veće obime. Epson je povećao ubrzanje ovih industrijskih robota korišćenjem jedinstvene tehnologije koja kontriliše vibracije čak i pri transportu većih težina, što vremenske cikluse koji su inače već bili najbolji u klasi čini još kraćim.
Dužina ručice modela C4 iznosi 600 mm horizontalno (do centra zgloba), dok C4L doseže još dalje sa ručicom dužine 900 mm. Ovi brzi, tanki i lagani roboti takođe mogu da se koriste kao pomoć mašinama, za tovar i istovar lakših objekata sa mašina za procesovanje i malih mašina za pravljenje kalupa. RC700 kontroler za robote je svestran, moćan za C4 i C4L modele koji kombinuje funkcije prethodnih RC180 i RC620 kontrolera za robote. Jedan RC700 se može koristiti za veliki broj različitih sistema, od jednostavne upotrebe sa jednim robotom do složenih sistema za višestruko manipulisanje.
Vision Guide 7.0 je opcija koja omogućava industrijskim robotima da brzo i precizno prepoznaju oblik, lokaciju i orijentaciju radnih delova. Budući da eliminiše potrebu za specijalnom opremom za pozicioniranje, najveće prednosti ovog sistema dolaze do izražaja pri korišćenju na proizvodnim linijama koje se brzo menjaju, kao što su one koje se koriste za proizvodnju više tipova proizvoda u kratkim ciklusima. Uz Vision Guide 7.0, Epson obezbeđuje veliki broj najtraženijih funkcija, kao što su funkcija za detekciju defekata koja se može koristiti prilikom vizuelne inspekcije ili za detektovanje kvarova, visoka rezolucija koja omogućava precizno upravljanje velikim komadima, kao i kameru u boji koja sortira komade po boji.
C4 serija – karakteristike i prednosti
1. Brzina i preciznost koje povećavaju produktivnost
Ciklus rada modela sa ručicom dužine 600-mm iznosi 0.43 sekunde kada operiše teretom od 3kg. Ovo je 20% kraće od ciklusa rada C3 robota iz iste klase, što je dostignuće koje omogućava jedinstvena Epson tehnologija koja prigušuje vibracije.

  • Zabeleška – Standardni ciklus vremena (za 1kg) je sledeći:
  • Za model sa ručicom dužine 600-mm: 0.37sekundi i za model sa ručicom dužine 900-mm: 0.57sekundi.
  • Maksimalno opterećenje je veće i iznosi 3 do 4 kg.
  • Repetabilnost znosi ±0.02 mm

2. Kompaktno kućište i unapređena fleksibilnost dizajna

  • Tanko, kompaktno kućište znači smanjenu mogućnost dodirivanja sa periferijama, zidovima i plafonima
  • Mali desni zglob na ručici (end-effector) sa velikom random kovertom koja se pomera bez prekidanja i može raditi pod različitim uglovima.
  • Model sa ručicom dužine 900-mm arm je tanak i lagan
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!