Friday, April 12, 2024
HomeBlueFIFA i Mozzart u istom timu

FIFA i Mozzart u istom timu


Uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. u Brazilu, kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH (Early Warning System) potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju zaštite integriteta fudbala.

Memorandumom je definisana kontinuirana saradnja na razmeni podataka za rano otkrivanje sumnjivih aktivnosti u sportskom klađenju koje mogu biti indikator za nameštanje fudbalskih utakmica, kako u okviru takmičenja u organizaciji FIFA tako i svih drugih fudbalskih utakmica.  Na taj način, kompanija Mozzart pruža značajan doprinos uočavanju i sprečavanju prevara i korupcije u sportu.

Memorandumom o saradnji između kompanije Mozzart i FIFA Agencije za rano upozoravanje definisane su operativne procedure koje obezbeđuju efikasnu saradnju, a uključuju i razmenu relevantnih informacija o sportskom klađenju, kao podršku sveobuhvatnoj analizi kretanja kvota i istragama u vezi sumnjivih fudbalskih utakmica.

Ključni motiv nameštanja utakmica u vezi sa sportskim klađenjem jeste sticanje velike finansijske koristi na štetu sportskih kladionica kroz naplatu dobitaka ostvarenih na nameštenim mečevima i kompanija Mozzart je veoma zainteresovana da podrži sportske organizacije i regularnost takmičenja kroz obezbeđivanje relevantnih podataka o tendencijama u sportskom klađenju.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!