Monday, May 20, 2024
HomeBlueHumanost svaki dan

Humanost svaki dan

Od početka 2011. godine do danas kompanija Mozzart je samo kroz svoju humanitarnu akciju “Humanost svaki dan” donirala 6,296,997 dinara. Putem ove akcije, javne ličnosti svakog dana pogađaju sportske rezultate i potencijalni dobitak poklone instituciji koju prethodno izaberu. Ukloliko poznate ličnosti ne budu srećne ruke, kompanija Mozzart obezbeđuje minimum od 10.000 dinara koji se uplaćuje izabranoj instituciji svakog dana.

“Zbog teške ekonomske situacije, kompanija je ovu godinu proglasila godinom humanosti. Pored brojnih drugih humanitarnih aktivnosti, samo kroz akciju ‘’Humanost svaki dan’’ svakodnevno doniramo od 10 do 150 hiljada dinara. Predviđa se da će do kraja godine biti premašena ukupna cifra od 15 miliona dinara jer najveće donacije planiramo za sam kraj godine, ” najavio je Dejan Ćirović, izvršni direktor kompanije Mozzart.

Interesantan je podatak da je ova akcija pokazala da su žene uspešnije u pogađanju sportskih rezultata od muškaraca. Od ukupnog broja muškaraca koji su do sada učestvovali u akciji, njih 25% pokazalo je zavidno znanje i imalo sreću da pogodi rezultat. Sa druge strane, od ukupnog broja žena, čak 34% je uspešno pogodilo sportske rezultate.

U humanitarnu akciju “Humanost svaki dan” uključio se veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, kulture, politike, a neki od njih su: Branislav Trifunović, Kiki Lesendrić, Marko Kešelj, Saša Kovačević, Momčilo Bajagić, Lazar Ristovski, Bojana Lekić, Nebojša Glogovac, Olivera Jeftić, Nikola Žigić, Margit Savović, Vanja Bulić, Suzana Mančić, Biljana Cincarević, Lidija Vukićević, Duško Vujošević, Ivan Ivanović i mnogi drugi. Big Lale, i dalje, sa osvojenih 145. 650 dinara, drži rekord u visini donacije.

Institucije koje su do sada primile donaciju akcije „Humanost svaki dan“ između ostalih su i Dom za nezbrinutu decu Drinka Pavlović, Dom u Zvečanskoj, Fond B92 za akcije pomoći narodnim kuhinjama i ‘’Bitka za bebe’’, Gerontološki centar Beograd, Dečija klinika u Tiršovoj, Fond Osmeh na dar, Bolnica Sveti Sava, Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i mnogi drugi.

Najviše sredstava od ove akcije prikupljeno je u julu – 785.005 dinara, kada je i doniran najveći iznos do sada od 145.650 dinara.

Akcija “Humanost svaki dan” je i dalje aktuelna, i do njenog završetka ostalo je nešto više od mesec dana, i tada je planirana velika završnica gde će najbolji takmičari usmeriti sredstva u iznosu od čak 3 miliona dinara.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!