Wednesday, June 19, 2024
HomeBlueKan: Zlatna palma za 'Drvo života'

Kan: Zlatna palma za 'Drvo života'

Film “Drvo života” (The Tree of Life) američkog reditelja Terensa Malika, osvojio je “Zlatnu palmu” na završenom 64. filmskom festivalu u Kanu.

Radnja filma, u kojem glavne uloge tumače Bred Pit i Šon Pen, odvija se u Teksasu tokom pedesetih godina prošlog veka, a priča prati odrastanje dečaka i njegov odnos sa nasilnim ocem.

Braća Darden i turski reditelj Nuri Bilge Džejlan ravnopravno su podelili Gran pri, drugu po važnosti nagradu kanskog festivala, za filmove “Dečak sa biciklom” i “Bilo jednom u Anatoliji”.

Predsednik žirija Robert De Niro saopštio je pobednika treće nagrade festivala, nagrada žirija, koja je pripala sumornoj drami “Policija” (Poliš) francuske rediteljke i glumice Majven.

Za najbolju glumicu proglašena je Kirsten Danst za ulogu depresivne žene u priči o kraju sveta “Melanholija” Larsa fon Trira.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Francuz Žan Dižarden za ulogu glumca nemih filmova u ostvarenju “The Artist” Mišela Hazanavisijusa.

Priznanje za najbolju režiju osvojio je danski reditelj Nikolas Vinding Rafn za film “Vožnja” (Drive).

Nagrada za najbolji scenario pripala je filmu “Fusnota” (Footnote) Izraelca Džozefa Sedara, koji nije bio prisutan na ceremoniji uručivanja nagrada.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!