Thursday, July 18, 2024
HomeBlueUhapšen zbog "piraterije" filma 'Montevideo, Bog te video"

Uhapšen zbog "piraterije" filma 'Montevideo, Bog te video"


Pripadnici odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Gorana Čujaka (51) iz Beograda, zbog sumnje da je na internetu postavio link za preuzimanje neovlašćeno umnožene kopije domaćeg filma “Montevideo, Bog te video”, saopštio je danas MUP Srbije.
Osumnjičeni je na jednom od najpopularnijih internet foruma, bez ovlašćenja nosilaca autorskih prava producentske kuće ”Intermedia netvork” ‘ iz Beograda, postavio link filma i omogućio da ga neograničen broju korisnika preuzme.
Na isti način, Čujak je postvljao druge filmske, muzičke i softverske materijale, domaćih i stranih autora, bez njihovog znanja i odobrenja, nanoseći im na taj način ogromnu materijalnu štetu.
Prilikom pretresa njegovog stana policija je zaplenila veću količinu informatičke opreme i veliki broj softverskih i audio – vizuelnih materijala, čije je veštačenje u toku.
Istražni sudija Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja odredio Čujaku pritvor u trajanju do 30 dana, navedeno je u saopštenju.
MUP upozorava građane da je preuzimanje ovakvih materijala veoma rizično, pošto izvršioci krivičnih dela putem interneta vrlo često šire i kompjuterske viruse.
Izvor: Tanjug
UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!