Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueViktor Savić i Bojana Ordinačev performansom najavili početak filmskog takmičenja

Viktor Savić i Bojana Ordinačev performansom najavili početak filmskog takmičenja

Povodom jedinstvenog filmskog takmičenja J Factory – Film za 60 sekundi, na Trgu Republike izveden je neobičan performans. Glumci Viktor Savić i Bojana Ordinačev, izveli su scenu iz kultnog filma “Venčanje mog najboljeg druga”. Na taj način pokazali su kako sa malo mašte i kreativnosti može da se režira i snimi svaki film – za samo 60 sekundi!
„Da mogu da učestvujem, ja bih snimio treći deo filma Montevideo, ali bi i samo snimanje trajalo 60 sekundi“, rekao nam je Viktor Savić, dok bi se u ulozi režisera Bojana oprobala snimajući film „Elizabeta“.
J Factory – Film za 60 sekundi je jedinstveno takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala Jameson Empire Awards u Londonu!
Učesnici imaju zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove će se glasati putem zvaničnog Jameson sajta www.j-factory.rs kao i putem Jameson Srbija Facebook strane. Konačni odabir finalista, koji će biti izabrabi putem interneta, izvršiće stručni žiri koga čine promoteri ovog takmičenja – Gordan Kičić, Bojana Ordinačev i Viktor Savić.
Učesnici mogu praviti obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali isključivo strani filmovi ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu. Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i Jameson poklon paket.
Pobednik takmičenja biće proglašen na finalnom događaju u januaru i dobiće priliku da otputuje u London gde će se u konkurenciji sa još dvadesetoro takmičara boriti za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2013. godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!