Saturday, May 25, 2024
HomeBlue8. KIDS FEST nagradni konkurs za osnovce - SNIMI SVOJ FILM: MOJE...

8. KIDS FEST nagradni konkurs za osnovce – SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO…

8. Dečiji filmski festival KIDS FEST poziva učenike i učenice osnovnih škola da učestvuju u konkursu – SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO… i osvoje vredne nagrade za celo odeljenje.
 
Konkurs počinje 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do 5 minuta, o temi „Moje školsko…“.
Teme koje predlažemo su: „Moje školsko dvorište“, „Moje školsko društvo“, „Moje školsko radovanje“, „Moje školsko uživanje“, „Moje školsko zaljubljivanje“.
Rad na snimanju filma može biti individualan ili grupni, a  KIDS FEST ohrabruje zainteresovane da u radu na filmu učestvuje celo odeljenje. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.
Filmove koji su u skladu sa propozicijama konkursa i pravilima korišćenja usluga sajta YouTube biće objavljeni na „Samsung“ YouTube kanalu, kao i medijskim kanalima KIDS FESTA. U najuži izbor će ući filmovi sa najvećim brojem glasova na Facebook stranici „MCF MegaCom Filma“.
O pobedniku će odlučiti stručni žiri. Pobednik osvaja „Samsung“ mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju KIDS FEST-a 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. KIDS FEST-u.
Tokom trajanja konkursa, KIDS FEST u saradnji sa edukativnim partnerima, srednjom školom ARTIMEDIA i kompanijom UMS, organizovaće filmske radionice u zainteresovanim školama. Predavači su profesori i učenici škole ARTIMEDIA, kao i poznati reditelji Srđan Koljević i Nikola Ležaić.
Konkurs „Snimi svoj film: MOJE ŠKOLSKO…“ ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. Ideja je da ovim konkursom ukažemo deci na činjenicu da moderna tehnologija može da omogući kreativno izražavanje i da unapredimo svest o odgovornosti koju upotreba ovih široko rasprostranjenih „pametnih“ uređaja nosi.
Najpopularniji dečiji festival zabave – Dečiji filmski festival KIDS FEST – održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.
U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplexx“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplexx“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!