Saturday, June 22, 2024
HomeBlueIncident Bjelogrlića i Trifunovića osudili Paskaljević i Pavlović

Incident Bjelogrlića i Trifunovića osudili Paskaljević i Pavlović

Paskaljević i Pavlović osudili incident Dragana Bjelogrlića i Sergeja trifunovića

Paskaljević je rekao Tanjugu da se ne može opravdati Bjelogrlićeva izjava da mu je žao što sarajevskoj premijeri njegovog filma neće prisustvovati ratni general Armije BiH Jovan Divjak, koji je nedavno uhapšen u Beču zbog zločina počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992.

Kad je reč o SergejuTrifunoviću, koji se pojavio u majci sa Divjakovim likom, Paskaljević je rekao da je “Sergej poznat kao veoma talentovan glumac, koji je sklon incidentima i voli da bude u centru pažnje”, ali je dodao da se “nije Trifunović, nego Bjelogrlić družio godinama sa Divjakom”.

“Bez obzira da li su razgovarali o politici ili ne, znao je ko je on. To svi znamo u Srbiji”, naglasio je Paskaljević.

On je dodao da tu nema nikakvog “vađenja iz konteksta” i da su sva njihova opravdanja “infantilna”.

“Bolje da prihvate i kažu istinu. Ne smete se udvarati, u našem narodu se kaže ‘ne prodaj veru za večeru'”, kazao je Paskaljević, dodavši da Bjelogrlić “daje drugima lekcije iz patriotizma i sklon je da druge zove izdajnicima”.

Istakavši da je politika nešto što je prisutno u našim životima, Paskaljević je primetio da “kada ste javna ličnost, morate da znate šta govorite i da snosite posledice za to”.

Dramski pisac i scenarista Radoslav Pavlović je rekao da “nema lepu reč ni za koga, kako god se on zvao, koji pravda ili daje podršku optuženome za ratne zločine, bio on Englez, Francuz, musliman, Srbin”.

“Ono što branša može je da pokaže prezir, ali, sa druge strane, oni su glumci, a to je specifična vrsta ljudi”, dodao je Pavlović.

Dramski pisac Siniša Kovačević nije želeo da komentariše pomenute incidente, ali je skrenuo pažnju da je nemoguće izbeći mešanje politike i kulture, kao i da problem nastaje onda “kada politika tretira kulturu kao sluškinju”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!