Thursday, July 18, 2024
HomeBlueNovakova nova dijeta daje rezultate!

Novakova nova dijeta daje rezultate!

Dr Igor Četojević je čovek koji prati zdravstveno stanje našeg tenisera Novaka Đokovića, i koji je prošle godine ustanovio da je Novak alergičan na gluten.

Đoković je bio prinuđen da se odrekne svoje omiljene hrane: pizze, paste. I sada se sprema da preuzme krunu od Nadala.

Juče je Đoković uživao u trećoj uzastopnoj pobedi protiv Nadala.

Đokovićeva 7-5-6-4 pobeda nije samo dala svežinu French Open-u, već je i navela bivšeg trenera Andrea Agassija, Breda Gilberta da opiše Đokovićev bekhend kao najbolji.

“Tip se oslanja na svoj bekhend kao niko – a la Andre. Čovek je spreman za ostvarenje titule No.1 u svetu”.

Đoković je ostao neporažen u 32 meča ove sezone i polako se približava rekordu John McEnroe-a 42-0, postavljenom 1984.godine.

Četojević je putovao sa bolesnim Đokovićem do Melburna na Australian Openu, pomažući mu da prebrodi krize koje ima kao igrač koji je spreman da se povuče kada je bitka previše žestoka.

Dr Četojević je studirao kinesku tradicionalnu medicinu i ima diplomu Indijskog Instituta za Magnoterapiju u Nju Delhiju.

Ali najviše o Četojeviću govori njegovo otkriće od pre osam meseci vezano za Novakove poteškoće na terenu usled alergije.

“On je uradio odličan posao time što je promeni moju dijetu, nakon što je ustanovio da sam alergičan na gluten” izjavljuje Đoković.

“To znači da ne mogu da jedem stvari kao što su pica, pasta, hleb… Izgubio sam nekoliko kilograma ali to mi je samo pomoglo da mi pokreti budu oštriji i da se osećam divno psihički.”

“Dosta ljudi spekuliše u čemu je tajna formula moje dobre forme, ali više nema tajni. Svi delovi teškog rada poslednjih godina su došli na svoje mesto i sada prkupljamo zasluge”

“Takođe sam sazreo kao igrač i kao osoba. Imam više samopouzdanja i dosledan sam više nego ikad, jer sam sposoban da budem svoj protiv najboljih igrača sveta pod bilo kojim okolnostima.”

“To nije bio slučaj ranije. Kad god je trebalo da budem dosledan u meču protiv Federera ili Nadala, u kasnijim fazama gren slema, bio sam nesposoban da ostanem psihički uravnotežen i dosledan.”
Đokovićev niz od 34 pobeda od Davis Cup-a u Srbiji u Decembru je na 8.mestu svih vremena.

Nadal nema izgovora.

“Borio sam se protiv odličnog igrača. Očigledno je da je ovo njegova dobra godina”, izjavljuje Nadal. “Bio je bolji, to morate da prihvatite”.

Nadal je takođe izgubio od Đokovića u finalu u Majamiju i Indian Wellsu ove godine.

Nadalov prethodni poraz na šljaci je bio skoro pre dve godine, u meču protiv Robin Soderlinga na French Openu.

“Srećan sam što mogu da igram najbolje kada to i treba, a možda je to nedostajalo u prošlosti” rekao je Đoković.

“Možda mi je to nedostajalo u prethodnim mečevima protiv Rafe i Rodžera”.

Nadal je rekao da je borba za prvo mesto gotova.

“Borba za prvo mesto je prebrinuta”, Nadal izjavljuje.

“Da se ne lažemo, to je realnost”, “Niko ne voli da gubi. Radiću na tome da uvidim gde grešim, i igraću staloženo, otvorenog uma, odgonetnuću neke stvari, i pronaći ću rešenje, kako bi igrao bolje narednog puta.”.


UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!