Thursday, June 13, 2024
HomeBlueNe šaljite poklone za Vilijama i Kejt, dajte donacije

Ne šaljite poklone za Vilijama i Kejt, dajte donacije

-Princ Vilijam i Kejt Midlton umesto svadbenih poklona očekuju novčane donacije koje će biti upotrebljene za različite humanitarne svrhe.

– Neki ipak spremaju darove, pa će jedna južnoafrička lou kost aviokompanija mladencima pokloniti – krdo krava.

Šta pokloniti mladencima koji imaju sve? U slučaju princa Vilijama i Kejt Midlton odgovor glasi: dajte donaciju. Novo doba zahteva drugačije manire, pa i drugačije poklone.

Princ Vilijam i njegova izabranica ne maštaju o sobi ispunjenoj skupocenim darovima. Njima ne treba krevet od javorovog drveta koji su na poklon od kanadske vlade dobili Vilijamovi roditelji,  princeza Dajana i Princ Čarls, kada su se venčali 1981. Ne treba im ni servis od 20 srebrnih tanjira sa ugraviranim datumom venčanja, poklon od Australije za istu tu priliku.

Mladi kraljevski par zamolio je sve one koji žele da im nešto poklone da to učine putem donacije u fond, kojim se finansira 26 humanitarnih i drugih organizacija.

Većina ovih organizacija nalazi se na teritoriji Velike Britanije, ali ima i onih koje su u zemljama Komonvelta, kao što su grupa za pomoć postradalima u zemljotresu u novozelandskom gradu Krajstčerč, Kanadska obalna straža i Australijska leteća lekarska služba.

Pojedine organizacije koje će dobiti novac od “svadbenih” donacija upućuju na Vilijamovu vojničku karijeru. Naime, nekoliko njih pruža finansijsku podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama, poput Udruženja udovica vojnih lica.

Princu Vilijamu su, takođe, posebno važne humanitarne akcije u Africi, što se može videti iz činjenice da želi da pomogne projekte Londonskog zoološkog društva u spašavanju crnog nosoroga i afričkog slona od izumiranja.

Kraljevski par je odlučio da pruži podršku i deci kroz dobrotvornu organizaciju koja radi sa mladima u stvaranju okruženja bez nasilja i zlostavljanja.

Kako prenosi agencija AFP, novac od donacija biće distribuiran kroz fondaciju koju su Vilijam i njegov mlađi brat Hari zajedno osnovali. Ipak, Vilijam i Kejt će dobiti i nekoliko pravih poklona.

Od stanovnika Velsa, gde su proveli poslednje dve godine zbog Vilijamovog angažovanja kao pilota RAF-a, dobiće specijalno dizajniran komad velškog kristala. Jedna južnoafrička lou kost aviokompanija odlučila je da, u duhu afričkog svadbenog običaja “lobola”, porodici Kejt Midlton pokloni krdo krava. Kompanija Kulula je saopštila da će krave kupiti u Velikoj Britaniji i isporučiti ih kraljevskom paru, pod uslovom da Kejtini roditelji prihvate “rogati” dar.

Kanadska vlada, koja je poznata po velikodušnim svadbenim poklonima članovima britanske kraljevske porodice, obelodaniće svoj poklon na dan samog venčanja. Već je poznato, međutim, da je kanadska provincija Alberta poklonila 25.000 kanadskih dolara (18.000 evra) za sedam skloništa za mlade beskućnike.

Izvor: Tanjug.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!