Thursday, July 18, 2024
HomeBlueHDD na green način

HDD na green način

U današnje vreme tehnologija nepreduje džinovskim koracima, ali to ostavlja posledice na okruženje i prirodu. Zato se proizvođači trude da proizvode“zelene”, odnosno ekološke uređaje. I kompanija Western Digital prati taj trend, pa je pored serija diskova Blue i Black napravila i seriju Green, koju karkteriše povećan kapacitet i manja potrošnja struje. U poređenju sa sličnim diskovima oni troše do 40 procenata manje energije, tako da ekološki osvešćeni korisnici mogu napraviti proračun o uštedi prilikom pravljenja računarskih sistema. Pored kvalitetne elektronike u disk su ugrađene brojne tehnologije koje doprinose odličnom radu i funkcionalnosti.

Tehnologija GreenPower omogućava niže radne temperature sa povećanom pouzdanošću i smanjenjem buke, što ih pored ugradnje u kućište čini pogodnim i za korišćenje u eksternim kućištima. Tehnologija IntelliPower takođe doprinosi manjoj potrošnji tako što kombinuje ujednačenu brzinu okretanja magnetnih ploča, brzinu prenosa podataka i algoritme za keširanje.

IntelliSeek proračunava optimalne brzine pretraživnja da bi smanjila potrošnju struje, buku i vibracije. Pored ovih najvažnijih tehnologija tu su i one za povećanje gustine zapisa i za manju potrošnju energije prilikom pokretanja računara. Čvrsti diskovi serije Caviar Green predstavljaju odličan izbor za sve koji žele pouzdane tihe uređaje velikog kapaciteta koji se malo greju, troše malo struje i to sve po povoljnoj ceni.

Cena (bez PDV-a): Uzorak

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!