Monday, July 15, 2024
HomeBlueArt ShowDANAS - More – inspiracija za novu KvArt BW izložbu

DANAS – More – inspiracija za novu KvArt BW izložbu

Na izložbi Stjepana Jukića očekuju vas slike i svetlosne instalacije iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza objedinjene morem kao inspiracijom

Izložba „More“ umetnika Stjepana Jukića biće otvorena u utorak, 19. jula, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. Slike i svetlosne instalacije iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza objedinjene su morem kao inspiracijom.

„More” je peta izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22”, koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i nastavak je godišnjeg izložbenog programa Galerije ŠTAB i KvArt BW. „Promenljivost je jedina prisutna konstanta Jukićevog stvaralaštva.

Ključni elementi čijom upotrebom konstantno stvara drugačije, potpuno autentične radove su boja, pokret i svetlost. Autor je sklon minimalističkim izletima i postizanju neverovatne harmonije likovnih elemenata, tako da radovi poseduju snažnu emociju koja ih nadgrađuje prilično ličnim narativom“, kaže Ana Kršljanin. Stjepan Jukić je rođen 1990. godine u Klisu, gradiću iznad Splita, a diplomirao je na odseku za dizajn na Visokoj školi tržišnih komunikacija „Agora”.

More je – inspiracija za novu KvArt BW izložbu
Izložbu „More“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront iznova potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.

Izložba će biti otvorena do 31. jula 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!