Thursday, July 18, 2024
HomeBlueNova Smart linija napajanja iz Chieftec-a

Nova Smart linija napajanja iz Chieftec-a

Kada su u pitanju zahtevi za visokom efikasnošću uz pristupačne cene, nova Chieftec-ova Smart serija napajanja (350W – 700W) trenutno nudi najviše na tržištu. Napajanje iz ove serije imaju fiksiran napon na 230V i ekskluzivno su dizajnirana za evropsko tržište. Karakteriše ih pouzdanost, vrhunska izrada i veoma pristupačna cena, a zavisno od modela sa njime se može uštedeti i do 30% električne energije (poređeno sa sličnim napajanjima). Ovaj podatak jasno govori koliko se Chieftec brine za životnu sredinu, s tim da eko priča ovog proizvođača u ovom slučaju počinje još od samog pakovanja u kojima se Smart napajanja isporučuju. Reč je o hemijski lako razgradivim kutijama koje nemaju nikakav štetan uticaj na okruženje i jednostavno se recikliraju.
Ono što je fizički karakteristično za sva napajanja iz Smart serije (GPS-400A8, GPS-500A8, GPS-600A8 i GPS-700A8) jeste da dolaze sa kablovima dužine 80 cm, zahvaljujući kojima se mogu instalirati i u najveća kućišta. Još interesantnije je da su svi glavni kablovi grupisani i prekriveni crnom aerodinamičnom mrežom koja sprečava pojavu šume kablova u kućištu, čime se dobija na boljoj cirkulaciji vazduha oko vitalnih komponenti.
Smart serija napajanja ispunjava najstrožije kriterijume kako u pogledu radnih karakteristika, tako i po pitanju kvaliteta. U nekim segmentima čak i nadmašuje propisane  EuP i ErP standarde, što je omogućilo implementiranje ekoloških Green-IT PC sistema prema novom Energy Star 5.0 propisu. To u praksi znači da nema više žrtvovanja performansi zarad stabilnosti, kao i daleko manju potrošnju leketrične energije u svim radnim uslovima. Preciznije rečeno energetska efikasnost kod Smart serije napajanja ide i do 80%, što smo do sada viđali samo kod dosta skupljih modela.
U proizvodnji ovih napajanja Chieftec je koristio samo proverene elektronske komponente visokog stepena otpornosti. Tako, ugrađeni ventilator od 120mm može da hladi napajanja u zavisnosti od opterećenja i temperature i dizajniran je da se automatski prilagođava radnim i temperaturnim situacijama. Sva napajanja iz Smart serije odrađena su u uobičajenoj PS2 formi i sposobna su da odgovore na najnovije ATX 2.3 specifikacije.
Ekološko pakovanje, besprekoran kvalitet izrade, visok nivo efikasnosti, kao i dug životni ciklus Chieftec Smart napajanja dovoljan su razlog za preporuku svima koji planiraju sklapanje brzog i pouzdanog PC-ja!
Više informacija o novoj Smart familiji napajanja možete potražiti na ovom linku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!