Friday, July 19, 2024
HomeOrangeTajland- Zemlja slobodnih

Tajland- Zemlja slobodnih

Tajland se često naziva zlatnom zemljom, ne zato što je od plemenitih metala napravljeno zemljište već zato što zemlja odiše određenim sjajom, bilo da je reč o pirinčanim poljima, belim peščanim plažama ili o toplom gostoprimstvu njenih građana.

Kraljevina Tajlande se nalazi u samom srcu jugoistočne Azije. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči se na zapadu sa Mianmarom, na severu i istoku sa Laosom, a na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom.

Tokom 800 godina istorije Kraljevstva, tajlandski narod se može pohvaliti da je jedini narod u jugoistočnoj Aziji koji nije bio koloniziran. Moreplovci otkrivaju ovu zemlju u XII veku i nazivaju je Siam. 1939 godine ime kraljevina promenjeno je u Tajland koje inače znači Zemlja slobodnih.

Tajland je 50. Zemlja na svetu u smislu ukupne površine od oko 513.000km2. Osnovna religija je budizam.

Svake godine Tajland posećuje oko milion ljudi, najčešće ih privlače netaknute plaže i bistro plavo more, kao i bogate kulture, veliki tržni centri, butici i šarene ulice prepune mogućnostima nagodbe za robu.

Sezona na Tajlanu traje od novembra do kraja februara. Zbog niske vlažnosti vazduha, relativno niskih temperatura, najbolje je odputovati u vreme sezone.

Najbolje je prvo obići Bankok, svetlucavi tržni centri i međunarodni senzabilitet prepliću se sa budizmom. Chiang Mai, je boemski centar zemlje, gde se oseća jedinstven i precizan element tajlandse kulture. U ovoj četvrti postoje mnogi tečajevi npr. kurs kuvanja ili jednostavne lekcije jezika. Putem ka planini možete naleteti na građevine i sela još iz kamenog doba. Spuštanjem nizbrdo dolazite do primorskog repa ostrva Kho Phi Phi Don, prekrivenog palmama i porculanskim peskom. Tajlandse plaže su zapanjujuće, hedonističke i mitične.

Masaža je dostigla umetničku formu u Tajlandu, pa se tako proširila i na ostatak sveta. Tretmani su jednako autentični bilo da se odlučite na hotel sa 5 zvezdica ili jednostavno na plaži.

Kada ste u ovoj divnoj zemlji ne zaboravite da nekoliko dana provedete na ostrvu Phuket. Ono pripada najvećem ostrvu na Tajlandu. Digačko je 48km., 21km široko. Nalazi se na jugo-zapadnoj strani ostrva.

Tajland apeluje na najrazličitije goste, bilo za onima koji žude za luksuz ili pak one koji će potsećati na hipike. Ova zemlja nudi bogatstvo izbora za svačiji ukus i budžet.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!