Thursday, July 18, 2024
HomeBlueNetbook za dame

Netbook za dame

Inspiron Mini 1018 Red svojim izledom podseća na Isnpiron N5010 Red notebook, samo što je značajno manjih dimenzija i težine. Ima nešto zaobljenije ivice i napravljen je od kvalitetne plastike visokog sjaja, koja je na žalost podobno tlo za skupljanje prašine i otiske prstiju.

Strukturno gledano poprilično se razlikuje od sličnih rešenja jer ga pokreće Intel Atom N455 procesor ukomponovan sa 1GB radne memorije, što je u osnovi dovoljno za obavljanje većine poslova u pokretu, gledanje filmova i rad sa multimedijalnim sadržajima. Za grafiku je takođe zadužen Intel sa svojim GMA3150 rešenjem koje odrađuje posao, ali nije na nivou ION platforme.

Slika deluje krstalno čisto i jasno, međutim nedostaje taj fini prelaz boja koji na krajnjeg korisnika ostavlja potpun utisak. Disk je očekivano kapciteta 250GB, dok je konektivnost na nivou većine netbook-ova (WiFi + Bluetooth adapter). Baterija je 6-ćelijska i pruža autonomiju od 4 do 5 rradnih časova, pri kontrastu od 50%.

Tastatura je osrednjeg hoda i pogodna je i za duža kucanja, mada su za naš ukus tasteri malo sabijeniji. Nije otporna na posipanje tečnošti i nema pozadinsko osvetljenje, ali ima sve što će vam ikada zatrebati – set multimedijalnih tastera i dobro pozicionirane funkcijeske tastere. Touchpad nas je balgo rečeno oduševio – kao da je preslikan sa MacBook Air mašina. Osrednje je osetljivosti, ne stvara trenje pod prstima i sasvim je komforan za rad.

Inače Inspiron Mini 1018 Red ima ugrađen čitač kartica i dva USB porta, dok je ODD drajv izostavljen. U radu se pokazao kao veoma tiha mašina, osim u situacijama kada se pokrene neka zahtevna multimedijalna aplikacija kada se pali mali cooler – tada bude malo bučan, ali podnošljivo bučan.

Dell Inspiron Mini 1018 Red je zanimljiv netbook sposoban da odgovori na različite zahteve – od kucanja tekstova do uživanje u multimedijalnim sadržajima. Dizajnerski gledano najbolje će se uklopiti sa mlađim gospođicama i damama od stila, koje vole svedene računare malih dimezije, a da stvar bude leša cena mu je sasvim ok, što je razlog više za našu toplu preporuku.

Dell Inspiron Mini 1018 Red

Procesor: Intel AtomTM N455 (1.66 GHz)

Memorija: 13 GB DDR3

Hard disk: 250 GB

Optika: Nema

Grafika: Intel GMA 3150

Ekran: 10,2 inča, 1024×600 piksela

Povezivanje: Bluetooth, WiFi, Ethernet

Masa: 1.2 kg

Cena: 32.361,77 din

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!