Wednesday, July 17, 2024
HomeTechnolifeDigitalizacija PoslovanjaVeritas transformiše budućnost upravljanja podacima autonomnim rešenjima optimizovanim za multi-cloud okruženja

Veritas transformiše budućnost upravljanja podacima autonomnim rešenjima optimizovanim za multi-cloud okruženja

Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju podacima, danas je najavio pokretanje nove tehnologije kako bi omogućio svoju strategiju oko Cloud-optimizovanog Autonomnog upravljanja podacima koje će pojednostaviti način na koji preduzeća upravljaju podacima i automatizuju zaštitu od pretnji, kao što je rensomver. Na svom događaju Conquer Every Cloud 2022, Veritas je izložio svoj plan za Autonomno upravljanje podacima, u okviru kojeg NetBackup™ primenjuje veštačku inteligenciju (AI) i hiper-automatizaciju samoodržanja, samooptimizovanja i samoizlečenja u multi-cloud okruženjima.

Veritas izlaže strategiju, otkriva novu tehnologiju i lansira ažuriranja svojih vodećih proizvoda

Plan je odmah podržan otkrivanjem Veritas Cloud Scale tehnologije, nove generacije vodeće NetBackup arhitekture, modernizovane za funkcionisanje u veb razmerama. Ova najmodernija tehnologija biće dostupna sa najnovijom verzijom vodećeg NetBackup softvera kompanije Veritas, koja je takođe lansirana istog dana.

Greg Hjuz, izvršni direktor Veritasa, rekao je: “Ubrzana digitalna transformacija i usvajanje oblaka isporučuju niz pogodnosti preduzećima širom sveta. Međutim, zajednički savet američkih, britanskih i australijskih bezbednosnih službi, objavljen ovog meseca, skrenuo je pažnju na to da hakeri povećavaju efekat svojih rensomverskih napada ciljanjem servisa u IT oblaku, kao i podataka. Veritas izlaže svoju strategiju kako da rešimo taj izazov za naše korisnike, počevši od alata, dostupnih danas, koji će pomoći da se smanji otisak u oblaku i s njim povezani trošak, da podaci sačuvaju bezbedni od rensomvera i utre put ka autonomnom upravljanju podacima.”

Veritas Cloud Scale tehnologija koja pokreće NetBackup, biće temelj na kojem se ova strategija sprovodi. Cloud Scale Technology isporučuje kontejnerizovanu, programibilnu i AI-em pokretanu arhitekturu mikroservisa koja pruža autonomne, objedinjene usluge upravljanja podacima u bilo kom oblaku. Prednosti Cloud Scale tehnologije se prvi put ostvaruju lansiranjem verzije 10 NetBackup softvera, koji iskorišćava snagu tehnologije za isporuku nižeg ukupnog troška posedovanja (TCO), povećanu efikasnost i poboljšanu bezbednost u multi-cloud okruženjima.

Kristof Bertran, direktor prakse u ESG-u, rekao je: “Organizacije lako mogu da završe s iskrpljenim parcijalnim rešenjima za zaštitu podataka u oblaku, gde su pojedinačna radna opterećenja i aplikacije raspoređene od strane novih funkcionalnih donosilaca odluka i upravljane u silosima. Međutim, vremenom se sve to sabira, stvarajući stalno rastuće troškove i opterećenje upravljanja, koji brzo postanu neodrživi u razmerama veba. Da bi se to u potpunosti izbeglo, preduzećima je potrebno dugoročno rešenje koje može da pomogne tome da se otisak njihove rezervne kopije u oblaku smanji i da se proces upravljanja automatizuje .”

Veritas smatra da može da reši izazove preduzeća s kojima se susreću dok se bave količinom i raznovrsnošću radnih opterećenja i podataka kojima moraju upravljati, tako što će primeniti automatizaciju tokova posla za upravljanje podacima. Veritas planira za budućnost u kojoj je njegova tehnologija u stanju da autonomno alocira, optimizuje i popravlja usluge upravljanja podacima, istovremeno osnažujući krajnje korisnike da omoguće samouslužnu zaštitu podataka i oporavak, oslobađajući tog zadatka IT osoblje da se ono može usredsrediti na strateške i transformacione aktivnosti.

Everton da Kosta, IT menadžer u Prodespu, IT kompaniji u državi Sao Paulo u Brazilu, rekao je: “Broj različitih oblaka, SaaS aplikacija, platformi i alata koje koristimo brzo raste, izlažući naše podatke širom širokog i raznovrsnog pejzaža. Naš IT tim mora stalno da predviđa i ručno rešava izazove koje ovaj trend prouzrokuje, pre nego što postanu finansijski i infrastrukturni  tereti kompanijama. Dugoročno rešenje ne može biti to da se jednostavno proširi naše okruženje, već da naš pristup evoluira na inteligentan način, tako da se autonomno prilagođava našim sve složenijim infrastrukturnim potrebama. Veritasova vizija za optimizovano upravljanje podacima u višestrukim cloud okruženjima poklapa se s našim ciljevima i pomoći će nam da se osiguramo da bismo bili spremni za sve izazove koji nam predstoje.”

Veritasov trenutni i budući fokus na minimiziranje otiska u oblaku koji ostavljaju zaštićeni podataci, osmišljen je kako za snižavanje troškova, tako i za kontrolu uticaja skladišta podataka na životnu sredinu. Veritasova patentirana rešenja za dedupliciranje podataka, kao i eliminisanje neefikasnosti skladišta u okruženjima višestrukih oblaka (multi-cloud), omogućavaju preduzećima da upravljaju efektima ogromnog rasta količine podataka, istovremeno štiteći od pretnji.

Da biste čuli više o Veritas-ovom strategiji, posetite ovaj mikrosajt događaja za opcije ponovne reprodukcije.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!