Monday, December 4, 2023
HomeRedLepota/Kozmetika10 jednostavnih saveta za savršenu šminku

10 jednostavnih saveta za savršenu šminku

Otkrivamo vam vrlo jednostavne trikove pomoću kojih ćete zablistati za tili čas. Olakšaće vašu beauty rutinu i učniti da vaša šminka bude postojana tokom celog dana.

1. Nemojte koristiti svoj korektor kao bazu za senku, jer ćete tako dobiti samo nekoliko slojeva više koji će se kad tad raspasti na očima, to jest senka će se skupiti na kapcima.

2, Četkica će vam pomoći da savršeno pokrijete lice tečnim puderom – mnogo je bolje tako ga naneti nego prstima, jer njome možete dopreti do svih uglova i mesta na  na licu.
3. Koristite puder u kamenu ili prahu da matirate sjajne površine, a posebno je dobar za žene koje imaju masnu kožu i proširene pore.
4. Preciznim ajlajnerom dođite do savršene crte, jer sve je u praksi – mada ima nešto i u proizvodu, dok ne izvežbate da crtu na kapku izvučete pravilno ništa i niko vam ne može pomoći.
5. Senka u olovci je najlakši put do “smokey eye” izgleda, jer sve što vam treba je da nanesete boju na kapak i razmažete prstima ili četkicom i tako stvorite željeni look.
6 Fenom ugrejte uvijač za trepavice, jer će posle oga mnogo duže biti uvijene, ali dok ga grejete nemojte baš preterivati.
7 Trepavice negujte serumom – nanosi se u maloj količini, uz samu ivicu trepavica, baš kao da nanosite alajner, Efekti su vidljivi već posle dve nedelje.

8 Produžite trajanje karmina tako šo ćete na našminkane usne lagano utisnuti papirnu maramicu i preći puderom u kamenu ili u prahu preko njih.
9 Pomešajte tečni puder s kapljicom ulja, jer će samo ta jedna kapljica dati svilenkasti i malo vlažniji look, savršen za proleće i leto. Isprobajte arganovo ili kokosovo ulje, jer su dobri za kožu.
10 Učinite svoje usne punijima, recimo, balzamom koji u sebi ima pepermint.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!