Tuesday, April 30, 2024
HomeBlueFujitsu LIFEBOOK UH572 – i elegancija i snaga

Fujitsu LIFEBOOK UH572 – i elegancija i snaga

Kompanija Fujitsu proširila je svoj portfolio ultrabook računara jednim zanimljivim i veoma moćnim modelom oznake LIFEBOOK UH572. Radi se o kompaktnom i jako brzom ultrabook-u čiju osnovu čini Core i7 procesor poslednje generacije i skup vrhunske elektronike koja ga čini vodećim izborom u svetu ultra laganih poslovno-kućnih mobilnih računara. Njegova velika prednost se krije i u tome što mu je kućište napravljeno od aluminijuma i visoko kvalitetnih materijala pa je stepen otpornosi na sve spoljne uticaje podignut na maksimalan nivo. Zahvaljujući kompaniji Direct Link uspeli smo da dođemo do njega na par dana i možemo vam reći samo jedno – zaista je odličan.

Kao što možete videti sa fotografija LIFEBOOK UH572 je zaista tanak i jako lagan ultrabook kod koga je proizvođač akcenat stavio na jednostavne linije i vrhunski ekran koji u ovom slučaju konkretno ima dijagonalu ekrana od 13.3 inča. Njegova maksimalna rezolucija je 1366×768 piksela i to je sasvim ok za ovu klasu računara, međutim ono što je mnogo bitnije je da je kvalitet prikaza boja na displeju testiranog besprekoran, tj. da su svi pigmenti maksimalno verno reprodukovani. Detaljnost je takođe fantastična, a prelazi umereni, što uživanje u gledanju najrazličitijih multimedijalnih zapisa podiže na najviši mogući nivo.

Kao i kod svih Fujitsu prenosivih računara tako je i kod ovog modela komfornost podignuta na najviši mogući nivo, a glavne zasluge za to pripadaju lepo odrađenoj tastaturi i velikom Multi-Touch trackpad-u koji podržava preko dvadesetak različitih multigestikulacija i veoma je prijatan pod prstima. Inače, tasteri na tastaturi imaju plitak (osrednji) hod pa vas i nakon višečasovnog kuckanja prsti neće boleti. Velika prednost ovog ultrabook-a je i odličan zvučni sistem, kao i besprekorno realizovan rashladni sistem koji se retko aktivira, a i kada se to dogodi poprilično je tih, što LIFEBOOK UH572 svrstva u grupu mobilnih računara idealnih za osobe koje vole mir i tišinu.

Poput većine LIFEBOOK prenosnih računara i LIFEBOOK UH572 se na tržištu može naći u više različitih konfiguracija, ali i dve boje – sivoj i crvenoj. Mi smo konkretno na testu imali crvenu verziju sa Core i7 procesorom, 4GB radne memorije i 2.5-inčnim HDD-om od 500GB. Isti se u radu pokazao fenomenalno i što je jako važno ima sasvim solidnu autonomiju baterije – 5h sa aktivnom Wireless konekcijom. Cena mu je za krajnje mogućnosti koje nudi više nego atraktivna i upravo zbog nje od nas dobija preporuku u vidu – najbolje optimizovanog ultrabook računara na tržištu.
Cena (sa PDV-om): 85.950,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!