Tuesday, April 30, 2024
HomeBlueAMD FirePro grafika pokreće VR rešenje kompanije zSpace

AMD FirePro grafika pokreće VR rešenje kompanije zSpace


AMD je danas objavio da je zSpace odabrao AMD FirePro W5170M grafiku da pokreće njihov novi zSpace za Edukaciju koje omogućava pravu virtuelnu realnost u učionici. Za razliku od drugih VR rešenja, AMD FirePro profesionalnom grafikom pokretan zSpace za Edukaciju omogućava interakciju i grupnu saradnju pomoću VR precizne „olovke“ za prirodan pristup virtuelnom iskustvu uparene sa računarom za praćenje pokreta glave, sa inovativnim sve-u-jedan dizajnom.
zSpace za Edukaciju je rešenje koje sadrži interfejs koji je lak za upotrebu i koji je prirodan i intuitivan. zSpace će implementirati AMD LiquidVR™ tehnologiju, koja u potpunosti iskorišćava snagu AMD GPU hardverskog podsistema, kako bi iskustvo virtuelne realnosti učinili što komfornijim i što realističnije mogućim.
“AMD je ponosan što sarađuje sa zSpace-om na pokretanju njihovog novog stvarnog rešenja za virtuelnu realnost,” kaže Šon Burk (Sean Burke), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Grupe za Profesionalnu Grafiku. “AMD FirePro profesionalna grafika pruža sposobnosti i snagu neophodnu za nove inovativne proizvode koji zahtevaju izuzetne vizuelne performanse.”
“AMD FirePro grafičke tehnologije su izuzetno važan deo naše naredne generacije sve-u-jedan rešenja za edukaciju, koja su dizajnirana za pružanje najprirodnijeg i najrealističnijeg iskustva virtuelne realnosti,” kaže Pol Kelenberg (Paul Kellenberger), CEO zSpace, Inc. “AMD FirePro grafika pruža performanse i sposobnosti neophodne za pružanje ultimativnog iskustva učenja u virtuelnoj realnosti . Sa AMD i zSpace tehnologijama, studenti uče o izuzetno delikatnim konceptima koje su suviše kompleksni, suviše skupi, masivni i/ili opasni za normalne učionice.”

Novi zSpace za Edukaciju omogućava studentima da u virtuelnom okruženju „uče u praksi“, gde imaju mogućnost da lako poništite greške, naprave izmene i ne brinu o troškovima. zSpace za Edukaciju takođe uključuje opširnu i proširenu biblioteku aplikativnih sadržaja koji mogu biti uključene u osnovna predavanja i mogu biti iskorišćeni na više nivoa ocenjivanja. Na primer, sa zSpace za Edukaciju VR rešenjem, studenti mogu secirati žabu ili čak čoveka, na samim predavanjima. Alternativno, studenti mogu napraviti kvadrokopter bez da brinu o troškovima ili bezbednosti – sve to u okviru 45 minuta, koliko traje jedan čas u srednjoj školi ili fakultetu.
Novi zSpace za Edukaciju sa AMD FirePro W5170M profesionalnom grafikom je izložen na štandu kompanije zSpace broj #300 na ISTE 2015 sajmu u Filadelfiji, koji traje od 28. juna do 1. jula 2015.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!