Monday, December 4, 2023
HomeBlueASUS predstavio AiCloud i paletu inovacija na IFA sajmu

ASUS predstavio AiCloud i paletu inovacija na IFA sajmu

ASUS, globalni lider nove digitalne ere, danas je predstavio više novih proizvoda koji su osmišljeni da zajedno obogate digitalni život korisnika novim tehnologijama. ASUS AiCloud kombinuje vrhunski 802.11ac bežični ruter sa servisima koji su laki za korišćenje a koji omogućavaju svakom korisniku da napravi svoj lični “oblak” za skladištenje podataka; dok, dva nova Design MX monitora isporučuju neverovatnu sliku upakovanu u zapanjujuće tanko i elegantno kućište.
Takođe, ni igrače nisu preskočili, i predstavljen je moćni igrački desktop računar TYTAN CG8890; a poslovni korisnici će od sad imati kristalno jasne prezentacije uz kompaktni B1 Portable LED projektor koji je projektovan za maksimalnu lakoću korišćenja i prenosivost. Na sve ovo dodajemo ASUS SDRW-08D3S-U Eksterni DVD pisač, inspirisan Zen serijom, koji je savršeni kompanjon za ZENBOOK.
ASUS AiCloud – fantastična konekcija
ASUS AiCloud donosi ugodnost skladištenja podataka u oblaku, u paketu sa tehnologijom i servisima koji su veoma laki za korišćenje, a uz to i neograničeno skladište i poboljšanu zaštitu podataka. “Smart Access” omogućava korisnicima da čuvaju svoje podatke u “skladištu” na kućnoj mreži ili onlajn, i da tim podacima pristupe sa bilo kog uređaja od pametnog telefona do kompjtera, jedini uslov je da poseduje internet konekciju. Ovo omogućava svakom umreženom kompjuteru da bude uključen u privatni oblak za selektivnu razmenu podataka preko interneta, a koristeći bilo koji kompatibilni Windows, Mac i Linux uređaj. Fajlovi se mogu lako deliti preko običnog veb linka.
Cloud Disk omogućava korisnicima da imaju podatke i medija sadržaje uvek dostupne povezivanjem USB memorije sa ASUS ruterom, kao npr. RT-AC66U, koji će služiti kao hab za usluge u “oblaku”. Na ovaj način korisnici dobijaju lični medija sever koji funkcioniše na svim uređajima, od pametnih telefona na Android ili iOS bazi ili tableta do laptopova, pa više nema potrebe za lokalnim skladištenjem filmova i muzike koji inače zauzimaju previše mesta.
ASUS “Smart Sync” Vam olakšava sinhronizaciju podataka koji se nalaze na lokalnim uređajima sa Asus “WebStorage” nalogom.
ASUS Designo MX279H i MX239H monitori
Atraktivnog izgleda i sa displejem bez maske, novi Designo 27” MX279H i 23” MX239H monitori će biti elegantan dodatak svakom desktop računaru, a njihovo ultra-tanko postolje inspirisano sunčanim satom zauzima minimu prostora. Mat IPS panel, sa LED pozadinskim osvetljenjem, daje široki ugao gledanja od 178° i izvanrednu reprodukciju boja, dok tanak profil na modelu MX239H iznosi tek 14.5mm, a na većem MX279H, 17.5mm.
Dual HDMI ulazi obezbeđuju fleksibilnost u povezivanju. ASUS “SonicMaster” tehnologija, razvijena u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower audio, isporučuje neverovatno kvalitetan zvuk, što na kraju dovodi do zaključka da su Designo MX279H i MX239H monitori koji zvuče podjednako dobro kao što i izgledaju.
ROG TYTAN CG8890 igrački desktop
ROG TYTAN CG8890 desktop računar dizajniran je da postavi nove igračke standarde. CG8890 poseduje “Turbo Gear” koji jednim klikom overklokuje Intel Core i7-3960X procesor do maksimalne brzine od 4.2GHz bez potreebe da se restartuje računar. Najnovija NVIDIA GeForce GTX 690 grafička karta obezbeđuje glatku igru sa maksimalnim igračkim podešavanjima, a ima dovoljno snage da podrži do 4 monitora uz opciju da se igra u NVIDIA 3D Vision Surround okruženju. Dodatna ASUS Xonar DX audio karta podržana “Dolby Home Theater” tehnologijom isporučuje 35 puta čistiji zvuk (116dB SNR) od zvuka integrisanog na matičnoj ploči, i daje igračima zvučnu prednost nad protivnicima u igri. A kao šlag na tortu, dupli 128 GB SATA 3 SSD disk sa RAID 0 omogućava igračima da reaguju brzo u toku napornih igračkih situacija. CG8890 ima aerodinamičan poligonalni oblik koji se transformiše pri overklokovanju,
Dok dok dodatno DEFCON i osvetljenje na donjoj masci pokazuje spremnost sistema pomoću plavih i crvenih LED dioda. Sa nadograđenim procesorom koji poseduje 10-strano vazdušno hlađenje kao i tečno hlađenje, “transformator” kućište ovog računara predstavlja grdosiju koja je projektovana da obezbedi najefikasnije oslobađanje toplote i protok vazduha što rezultira u neverovatnoj stabilnosti čak i u najekstremnijim uslovima.
ASUS B1 prenosivi LED Projektor
B1 prenosivi LED Projector isporučuje čistu i jasnu prezentaciju u kompaktnom pakovanju. Sadrži LED lampu bez žive, sa 500 ANSI lumena i sa projekcijom od slike veličine 51” na samo 1 metar razdaljine. Dolazi sa instant uključi/isključi funkcijom što značajno skraćuje vreme paljenja i gašenja.
B1 ima mogućnost “priključi i pusti” preko čitača SD kartica, kao i zvučnik sa “SonicMaster” Audio tehnologijom; dok programi Office Viewer i Multimedia Playback, bez potrebe za korišćenjem računara, podržava MS Office, PDF, i multimedijalne fajl formate, i tako omogućava korisnicima da pogledaju svoja dokumenta putem projekcije na ekranu. Kao dodatak, opcioni bežični adapter olakšava povezivanje sa laptopom ili desktop računarom.
ASUS SDRW-08D3S-U eksterni DVD pisač
ASUS SDRW-08D3S-U eksterni 8X DVD pisač, čiji je dizajn inspirisan Zen serijom idealan je kompanjon za Vaš ZENBOOK. Funkcija “Drag and Burn” omogućava korisnicima da narežu disk u samo tri koraka; dok ATP tehnologija obezbeđuje vrhunskki kvalitet narezivanja. Takođe, poseduje i 256-bitnu enkripciju podataka za poboljšanu bezbednost.
AV funkcija, takođe, omogućava korisnicima da uživaki u multimedijalnim sadržajim na pametnim TV prijemnicima i tabletima; dok podrška za više operativnih sistema osigurava kompatibilnost kako sa Windows, tako i sa Mac uređajima.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!