Monday, December 4, 2023
HomeBlueArt ShowSvečano otvoren 10. Kids fest

Svečano otvoren 10. Kids fest


Na radost brojnih mališana, danas je u Dvorani Doma Sindikata u Beogradu svečano otvoren 10. Dečiji filmski festival Kids fest.  Neponovljivi događaj za decu pod sloganom “Hajde da gledamo filmove” odvija se do 19. oktobra u bioskopima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još 30 gradova u Srbiji.
Povodom deset godina održavanja filmske revije za decu, hor Čarolija pod dirigentskom palicom Leontine Vukomanović izveo je po prvi put himnu Kids festa. Nakon njihovog nastupa, usledio je zabavni program UMS-a i obraćanje ambasadorke Kids festa Nataše Tapušković: “Odlazak u bioskop je doživljaj, izlazak sa društvom, druženje sa simpatijom, a najlepše je kad vas još kao male odvedu mama i tata, jer ćete zapamtiti kako se rodila ljubav prema bioskopu.”
U okviru 10. Kids festa biće prikazana najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuske, Danske, Belgije, Švedske, Hrvatske, Norveške i SAD-a), za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija “20th Century Fox”. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.
Važan deo festivala su i zabavne, kreativne i obrazovne radionice, animatori, plesne grupe, bogat program sadržaja za decu. Kao i svake godine, pored zanimljivih filmova, posetioci će moći da uživaju u pomenutom propratnom programu u Kids fest Areni u Dvorani Doma Sindikata od 13. do 17. oktobra.
U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.
Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu su veoma pristupačne. Moguće je organizovati i grupne posete.
Adresa zvaničnog sajta Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA je www.kids-fest.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!