Saturday, May 4, 2024
HomeGreenSlatko-slana iznenađenja sa kruškama

Slatko-slana iznenađenja sa kruškama

Od ovog slasnog voća možete da spremate različite slatke i slane poslastice, koje su ukusne, a lako se pripremaju.
Predjelo s pršutom i sirom

  • Dve velike kruške operite i obrišite, narežite svaku na osam kriški, očistite ih od tvrdih delova I pokapajte ih limunovim sokom kako ne bi potamnele. Rukolu operite i osušite. Na svaku krišku kruške složite list rukole i komadić gorgonzola sira, pa sve omotajte tanko sečenom pršutom.

Kruška s kupusom

  • Kupus i krušku narežite na tanke trake te zajedno s mladim lukom, narendanim svežim đumbirom i limunovim sokom složite u salatu. Poslužite uz pečenu ribu, rebarca ili morske plodove.

Pijane kruške u lisnatom testu

  • Četiri kruške očistite od peteljki, ogulite ih i poravnajte nožem donji deo tako da mogu stajati. Poprskajte ih sokom od limuna da ne potamne. U lonac ulijte 400 ml crnog vina i 100 ml vode, dodajte 150 g smeđeg šećera i malo cimeta, pa kada provri dodajte kruške i kuvajte ih pet minuta. Ohladite kruške, umotajte ih u lisnato testo, premažite žumancetom i pecite u rerni 20 do 30 minuta na 200 stepeni.

Slane kruške

  • Slane pečene kruške mogu biti izvrstan prilog uz piletinu. Krušku narežite na kriške, pomešajte sa maslinovim uljem i crvenim lukom, i začinite sa malo bibera, soli i majčine dušice. Pecite na 200 stepeni dok ne pusti sok i postane mekana.

Puding od krušaka

  • Četiri velike kruške ogulite, očistite i izrežite na osmine. Stavite ih u posudu sa 200 ml soka od jabuka i 20g maslaca pa kuvajte 5-10 minuta dok kruške ne omekšaju. Sve propasirajte, dodajte 50 grama smeđeg šećera, 8 kašičica slatke pavlake i malo cimeta, vratite u posudu, dodajte 3 žumanca i mešajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Poslužite dobro ohlađeno.

Salata s kruškama

  • U činiji pomešajte 1/4 šoljice maslinovog ulja sa dve kašičice limunovog soka i jednom kašičicom meda. Posolite i pobiberite po ukusu. U većoj činiji pomešajte 200 g rukole sa tri kruške narezane na tanke kriške. Dodajte preliv i dobro promešajte. Preko dodajte 80 g zdrobljene gorgonzole.

Kruške s čokoladom

  • Prokuvajte litru vode sa korom narandže i 100g šećera. Kruške ogulite tako da ostane peteljka, stavite ih u ključali sirup pa kuvajte 20 minuta na laganoj vatri. Kruške izvadite na tanjiriće i ohladite. U međuvremenu zagrejte 200 m slatke pavlake, dodajte 100 g čokolade za kuvanjei mešajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umešajte kašičicu maslaca, pa sve prelijte preko ohlađenih krušaka.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!