Wednesday, May 8, 2024
HomeGreenŠpanski vetar

Španski vetar

POTREBNO JE

  • ZA KORE : 10 belanaca, 400 g šećera, 2 kašike sirćeta
  • ZA FIL: 10 žumanaca, 200 g šećera, 5 kašika brašna, 0,5 l mleka, 250 g putera, 100 g mlevenih oraha, 200 g šlaga, 100 g seckanih oraha

PRIPREMA
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera, a na kraju dodajte sirće i još malo mutite. Smesu izlijte u podmazan i brašnom posut veliki pleh i pecite oko sat ili dva na 100 stepeni. Ako je rerna dobra, kora će se brže osušiti. Gotovu koru prepolovite popreko, da dobijete dve manje kore. Za fil umutite žumanca sa šećerom i brašnom, pa u mleku skuvajte žuti fil. Kad se fil ohladi, dodajte mu penasto umućen puter, mlevene i seckane orahe, pa sve dobro izmešajte i nafilujte tortu. Tortu premažite šlagom i ukrasite sa malo ceckanih oraha.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!