Monday, December 4, 2023
HomeBlueŠta prijateljice žele da vam kažu, a ne usuđuju se

Šta prijateljice žele da vam kažu, a ne usuđuju se

Vaša prijateljica uvek plaća kafu? Vi kasnite na skoro svaki dogovor? Nemojte se čuditi ako prijateljice počnu da vas izbegavaju u širokom luku. Neke stvari možete da uvidite i sami i da ih ispravite. Da li ste dobra prijateljica, otkrijet sami.
Nije u redu uvek kasniti

  • Imate milion obaveza, u prevozu je strašna gužva i teško vam je da stignete na vreme. Naravno da ćete se potruditi da stignete na posao na vreme, ali kafa sa prijateljicom nije toliko važna, jer znate da se ona neće naljutiti na vas ako kasnite. Međutim, ako joj to često radite, šaljete joj zapravo poruku da je ne poštujete i da je sve drugo važnije od nje. Da li biste vi voleli da se tako osećate? Pokažite joj da je volite i ubuduće na druženje s njom krenite 15 minuta ranije.

Imitiranje je iritantno

  • Sviđa vam se šareni stolnjak vaše prijateljice pa ste i vi sebi nabavili jedan takav. Njena košulja potpuno vas je oduševila, pa ste i vi sebi kupili jednu. To isto ste učinili i s narukvicom, torbom i jaknom. Imitacija je, kažu, najiskreniji oblik divljenja, ali itekako može biti i iritantna. Ako često kopirate svoju prijateljicu, njoj je to sigurno počelo da smeta, ali pristojno ćuti. Vreme je da otkrijete vlastitu kreativnost i vlastiti stil, a prijateljicu pustite na miru.

Prestanite da kritikujete svog partnera u društvu

  • Vaša prijateljica možda ćuti kad vi na zajedničkim druženjima stalno ućutkujete i kritikujete svog partnera, ali verujte da to primećuje. I da joj nije neprijatno i da se ne boji potencijalne svađe, sigurno bi vam rekla da ste prevršili svaku meru. Ako vam nešto smeta kod partnera, rešite to nasamo, a ne pred prijateljicom koja nikako nije dužna trpeti vaše partnerske ispade.

Komunikacija da, ali dosađivanje ne

  • Neke stvari prijateljice vam neće reći, ali to ne znači da im ne smetaju. Lepo je što svoju prijateljicu redovno zovete i što joj javljate svaku važnu stvar u svom životu. Fejsbuk, Tviter, LinkedIn, SMS, telefon, e-mail… Ali što je mnogo – mnogo je! Prijateljica vam je verovatno obzirna osoba pa pristojno ćuti, ali zaista nema razloga da joj stalno nešto javljate. Nemojte preterivati. Pokušajte samo da zamislite da neko tako stalno dosađuje vama.

Hvalite se dozirano

  • Da, jako je lepo što ste napredovali na poslu i dobili veću platu. I jako je lepo što vas dečko za Božić vodi u Pariz. Slobodno se pohvalite prijateljici, ali nemojte preterivati. Ona je vrlo verovatno barem malo zavidna kao što bi i svako drugi bio na njenom mestu, uključujući i vas. To je normalna ljudska reakcija. Stoga, ako volite svoju prijateljicu, nemojte joj 20 puta dnevno stavljati so na ranu, jer njen život trenutno nije tako uzbudljiv.

Škrtost je ružna osobina

  • Probajte da se setite: kad ste platili piće prijateljici? Možda vam trenutno ne ide baš finansijski, ali to nije problem vaše prijateljice. Ako ona redovno časti kafom, pecivima i pivom, onda budite sigurni da joj je sve to skupa već prekipelo. Takve stvari jako štete prijateljstvu i vreme je da postanete obzirni. Da, prijateljica je tu da vam pomogne, ali ona nije dužna da finansira vaše izlaske i druženja.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!