Tuesday, April 30, 2024
HomeBlueAlways donirao nastavni materijal i opremu za učenje trima školama u Srbiji

Always donirao nastavni materijal i opremu za učenje trima školama u Srbiji

Always, uz podršku srpskog Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, pruža pomoć unapređenju obrazovanja, kroz donaciju nastavnog materijala i opreme za učenje trima školama u Srbiji koje imaju niske izvore finasiranja.
Always je obezbedio donacije za Osnovnu školu “Pavle Ilić Veljko” Dušanovac, Neogotin; Osnovnu školu “Velika Drenova”, Trstenik; Osnovnu školu “Desanka Maksimović”, Grdelica Leskovac. Donacija sadrži materijal za predavanja, knjige za biblioteku, kompjuter, rančeve i sveske za učenike, koje će pretvoriti školske časove u uzbudljivo iskustvo – sva ova pomoć, korak po korak, gradi sistem koji omogućava učenicima pristup neograničenim mogućnostima koje im pruža proces visoko kvalitetnog obrazovanja. Osnovna ideja je podrška obrazovanju kroz poboljšanje uslova za učenje u ovim školama.
Želeo bih da zahvalim kompaniji Procter&Gamble što su prepoznali važnost obrazovanja i pomogli. Čak i u udaljenim ruralnim predelima, gde najmanje uče i dva učenika, moraju da budu pruženi uslovi za normalno školovanje. Obrazovanje mora da se posmatra kao faktor budućeg razvoja, a ne kao potrošni faktor, zato što su znanje i edukacija najjača snaga svake nacije”, rekao je Miroslav Stamenković, šef odeljenja za školsku administraciju, profesionalnu i pedagošku superviziju i edukaciju u ime Ministarstva obrazovanja.
Ivana Cvetković, direktor škole u Grdelici je izjavila: “U ime učenika i osoblja škole i u moje ime želela bih da se zahvalim ljudima sa velikim srcem, koji su u ovim kriznim vremenima, pomogli našoj školi u siromšnoj južnij Srbiji i obezbedili bolje uslove učenja za našu decu.”
O Always donaciji, Dragana Pantović, direktor škole u Trsteniku je rekla: “Učenici i nastavnici su veoma zahvalni, zato što sada imaju mogućnost da rade na kompjuteru i čitaju nove knjige. Zahvaljujući Always-u naši učenici imaju i nove rančeve i sveske”.
Direkrot škole u Dušanovcu, Dušica Ivanović je izjavila: “Škola je drugi dom za decu. Prijatna škola je neophodan uslov za dobro obrazovanje, jer donosi i unapređuje veštine neophodne za celi život, tako da je Always donacija učinila srećnima svu decu, njihove roditelje i učitelje”.
Sloboda Mićalović, naša poznata glumica, koja je podržala Always kampanju, donela je deci u školi u Grdelici deo donacije: “Veoma sam emotivna, s obzirom da smo u školi u blizini mog rodnog mesta, Leskovca, a u isto vreme sam srećna jer, zahvaljujući Always donaciji, popravljamo uslove za učenje. Poručila bih svoj deci u Srbiji da ne odustaju od obrazovanja. Ja da nisam imala priliku da idem na fakultet, moj ceo život bi bio drugačiji. Sigurna sam da samo obrazovanje vodi u svetliju budućnost, kao i u ispunjenje vaših snova.”
Opismenjavanje i obrazovanje su ključni faktori koji će pomoći deci da razviju svoj pun potencijal i ostvare svoje najintimnije snove za profesionalnim uspehom i ličnim ispunjenjem. Mladim ljudima je potreban podsticaj i podrška u procesu obrazovanja. Interakcija na času i moderna oprema za održavanje nastave mogu da naprave razliku u životu svakog učenika. Obezbeđivanje ovih materijala školama je prvi korak ka podršci obrazovanju mladih.
Podaci objavljeni na sajtu PISA Nacionalnalnog Centra za 2009.godinu predstavljaju alarm za sve nas. Ostati ravnodušan prema ovakvoj situaciji znači odustati od dečijih snova i budućnosti, uključujući i budućnost društva.
Prema OECD/PISA izveštaju iz 2009. godine, testovni ciklus iz 2009., objavljenom na veb sajtu Nacionalnog Centra PISA pokazalo se da 33% tinejdžera u Srbiji uzrasta 15 godina, ima poteškoće u razumevanju pročitanog teksta (sposobnost da razumeju i koriste tekst). Najviše što 1/3 učenika može da postigne je razumevanje jednostavnih, kratkih tekstova.  Oni nisu u mogućnosti da prepoznaju glavnu ideju i da povežu informacije iz teksta sa svakodnevnim znanjem. Zapravo, njihove teškoće u čitanju ih zaustavlja još u ranom dobu  da razviju i koriste složenije misaone procese. Za ovu decu se može očekivati da mogu imati problema u profesionalnom I ličnom životu.
Tinejdžeri žele priliku koja će im omogućiti da žive život punim plućima. Potrebno im je obrazovanje da bi razvili veštine koje će im omogućiti da ispune svoje snove. Svrha Always brenda je “zalaganje za žene i osnaživanje žena da žive život u svom punom potencijalu” od samog početka puberteta pa sve do zrelog doba. Danas, Always pažnju posvećuje mladim ljudima koji imaju poteškoće u čitanju i razumevanju pročitanog, tako da se i njima pruži nada za bolju budućnost.
Ljudi širom zemlje mogu da daju svoju podršku Always donaciji srpskim školama, tako što će posetiti Facebook stranicu http://www.facebook.com/MiDevojke. Ovde, oni mogu da dele informacije sa svojim prijateljima o tome kako je obrazovanje promenilo njihov život, da istaknu važnost obrazovanja i da učestvuju u takmičenju koje će im omogućiti da posete jednu od škola koja će dobiti Always donaciju. Pobednici će se družiti sa našom poznatom glumicom Slobodom Mićalović, koja podržava Always inicijativu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!