Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueArt Show“Čovek ptica” dobio najviše nominacija za Zlatni globus

“Čovek ptica” dobio najviše nominacija za Zlatni globus


Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua “Čovek ptica” (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance), u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, dobio je sedam nominacija za Zlatni globus. U crnoj komediji pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Dodela Zlatnih globusa zakazana je za 11. januar u Los Anđelesu.
Ostarenje  “Čovek ptica“ će se u konkurenciji za najbolju komediju takmičiti sa filmovima „Grand Budapest Hotel“, „Into The Woods“, „Pride“ i „St. Vincent“. Majkl Kiton je nominovan za najbolju mušku ulogu u komediji, Alehandro Gonzales Injaritu za najboljeg reditelja, dok su Edvard Norton i Ema Stoun nominovani u kategoriji najbolja epizodna glumica, odnosno epizodni glumac u komediji. Film “Čovek ptica” je nominovan u još dve kategorije – “Best Original Score” i najbolji scenario.
Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja “Birdman-a” koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.
Domaća publika biće u prilici da gleda film “Čovek ptica” od 19. marta sledeće godine u bioskopima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!