Saturday, April 20, 2024
HomeBlueArt ShowFasbender, Kruz, Bardem i Skot na „plavom“ tepihu na specijalnoj projekciji filma...

Fasbender, Kruz, Bardem i Skot na „plavom“ tepihu na specijalnoj projekciji filma „Savetnik“

Majkl Fasbender, Penelopa Kruz, Havijer Bardem i Ridli Skot prošetali su se sinoć „plavim“ tepihom na na specijalnoj projekciji filma „Savetnik“ u Londonu.    
„Savetnik“ je triler snimljen prema scenariju dobitnika Pulicerove nagrade, Kormaka Makartija, koga kritika smatra jednim od najznačajnijih živih američkih pisaca. Priča prati advokata koji ulazi u svet visokog kriminala i trgovine drogom kako bi brzo i lako zaradio mnogo novca. Zaveden raskošnim životom i uzbuđenjem, on donosi odluke koje imaju nepovratne posledice ne samo po njega, već i ljude koji su mu bliski. Iako dobija dovoljno upozorenja o opasnostima puta kojim je krenuo, previše je arogantan da bi stao dok nije prekasno.

„Savetnik“ na pametan način i uz ponekad uznemirujuće slike govori o iskušenjima koje sudbina postavlja pred nas. Kako je Makarti rekao, „ovo je priča o ljudima koji se mešaju u nešto čega je trebalo da se klone“. Prozvan „Šekspirom zapada“, Makarti piše nezaboravne likove koji su privukli pažnju milionima čitalaca.
Ridli Skot je želeo da snimi ovaj film čim je pročitao scenario, i u te svrhe sastavio je tim od svojih redovnih saradnika, u koje spadaju direktor fotografije Darius Volski (Pirati sa Kariba, Alisa u zemlji čuda), kreativni producent i dobitnik nagrade BAFTA Artur Maks (Prometej, Gladijator), kostimografkinja i dobitnica Oskara Dženti Jejts (Prometej, Gladijator), kao i dvostruki dobitnik Oskara, montažer Pjetro Skalija (Prometej, Dž. F. K.)
Majkl Fasbender, zvezda filmova „X-men: Prva klasa“, „Sram“ i „Prometej“ bio je Skotov prvi izbor za ulogu Savetnika. Neustrašiv, hladnokrvan i šarmantan, Fasbender je mogao u potpunosti da dočara ovog junaka.
„Film je tako dobro napisan, sofisticiran i izbalansiran, i mada ima dosta informacija o junacima, ostavljeno je dovoljno prostora za glumce da budu kreativni i izraze se“, kaže Fasbender, i dodaje: „Scenario je majstorsko delo, a sa Ridlijem Skotom obožavam da radim. To je kao da svaki dan imate master klas.“
„Savetnik misli da je pametniji nego što jeste. Dobio je dovoljno upozorenja da izađe iz nevolje, stalno ponavlja da je sve u redu, a nije. Njegova slepa arogancija gura ga u propast“, kaže Fasbender o junaku koga igra.
Ovo ostvarenje biće posvećeno uspomeni na Tonija Skota (Top gan, Glad, Dani groma), reditelja i brata Ridlija Skota, koji je prošle godine preminuo izvršivši samoubistvo.
„Savetnik“ u domaće bioskope stiže 21. novembra.
Trejler filma možete pogledati ovde:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!