Monday, May 20, 2024
HomeZdravljefitnessFitnes i samoodbrana kod BGličnitrener besplatno do 22.10.2020

Fitnes i samoodbrana kod BGličnitrener besplatno do 22.10.2020

Želite da skinte kliažu, da se vratite u formu, održavate kondiciju ili da se oporavite posle povrede, besplatni trening uz BG Lični Trener možete vežbati fitnes i samoodbranu.

BG lični trener održava svoje treninge po HIIT sistemu uz vežbanje osnovnih udaraca, hvatova, bacanja i drugih tehnika korisnih za samoodbranu.

Treninzi su namenjeni i apsolutnim početnicima, ali vežbačima sa iskustvom u drugim borilačkim sportovima – koji mogli da usavrše svoju nožnu tehniku i dodatno se razgibaju.

Najčešće se svodi na kružni udarac nogom na jednoj od tri visine, koji često završe na blokadama protivnika (podkolenica, podlaktica, lakat, rame, rukavica), umesto na butini, stomaku ili glavi protivnika, i u stvarnosti nemaju efekta. Kružni udarac nogom (poznat i kao mavaši geri, raundhaus kik, dolio čagi), može svako da izvede, ali svako može i da ga prepozna i adekvatno odgovori!

Praćenjem tamičarske aktivnosti naše reprezentacije jednom borilačkom sportu veoma sličnom tekvondou, tek 6% nožnih tehnika završe kao poeni. A, u pitanju su vrhunski takmičari, pretstavnici zemlje koja je bila svetski prvak u tom borilačkom sportu.

Ostale nožne tehnike liče na „frljoke“, odnosno kao da ne postoje – samo se gubi snaga i protivnik prepoznaje naše namere. Razlog je jednostavan – na treninzima se ne pridaje dovoljna pažnja učenju nožnih tehnika, odnosno loša je sama metodika, ali i premalo razgibavanja (dinamička, statička, pasivna, PNF metoda), i na taj način udarac ne može da se izvede u visini glave protivnika.

Osnovni pojmovi u Fitnesu

KONDICIJA = lat. Conditio – sposobnost za neki napor ili za izvođenje neke radnje
koja dobija pod izvesnim uslovima (treningom.)
Kondicija ili fizička pripremljenost podrazumeva optimalno zdravstveno stanje, najviši stepen razvijenosti funkcionalnih i motoričkih sposobnosti (sportiste), kao i odgovarajuću psihičku stabilnost, visoku motivaciju, te najbolju strukturu morfoloških obeležja.
TEHNIKA = grč. Tekhnikos-veštački, prema tekhne=umeće, veština. Skup metoda i procesa koji se primjenjuju u nekom radu, npr. Sportska tehnika.
SPORTSKA FORMA je optimalno stanje pripremljenosti u kome se postižu najbolji rezultati. Uslov za ulazak u sportsku formu je pravilno isplaniran i sproveden trenažni proces.
REKREACIJA predstavlja i terapeutsko osveženje za telo i duh. Rekreacija se često razlikuje od DOKOLICE. Dok se za dokolicu smatra da je, ili bi trebala biti, odmarajuća, rekreacija je osvežavajuća i zabavna. Kako sve više i više vodimo sedeći način života, potreba za rekreacijom se povećava.
Besplatni treninzi od 05. 10. – 22. 10.
Telefon: 063 71 75 449
FB: bglicnitrener
email: brankogojkovic68@gmail.com

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!