Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaKako učiniti miris parfema mnogo dugotrajnijim

Kako učiniti miris parfema mnogo dugotrajnijim


Osnovna karakteristika svih parfema je da su sastavljeni od tri sloja: gornjeg, srednjeg i baznog. Promenom bilo kojeg od ova tri sloja se stvara jedna potpuno nova mirisna kombinacija.
Umetnost kreiranja parfema podrazumeva mešanje ova tri sloja u odgovarajućim razmerama.
Gornji sloj je najmanje postojan, pa se može osetiti samo veoma kratko vreme, a služi za stvaranje prvog utiska o nekom parfemu. Srednji sloj predstavlja srce mirisa. Sačinjavaju ga markantni mirisi na osnovu kojih se vrši klasifikacija mirisa u odgovarajuću grupu mirisa. Bazni mirisi su oni, koji su najpostojaniji. Imaju ulogu da fiksiraju manje postojane slojeve, a karakterišu ih tople, drvenaste arome. Prvi i najvažniji korak u kreiranju parfema predstavlja kreiranje baze, na koga se zatim nadograđuju ostali slojevi mirisa.
Najlakši način stvaranja slojevitosti jednog parfema se sastoji u kombinaciji dva ili tri mirisa. Na ovakav način se najbolje može uočiti njihovo sadejstvo. U cilju postizanja najboljeg efekta se preporučuje kombinacija mirisa iz jedne iste grupe ili mirisa sa sličnim svojstvima. Za naglašavanje jedinstvenih karakteristika mirisa pojedinih parfema postoji nekoliko trikova. Naglašavanje se može vršiti jednostavnim dodavanjem jednog jednostavnog mirisa već postojećem mirisu. Primenjujući ove metode sa toplim i mekim notama bršljana, vanile i mošusa se mogu pojačati laganiji dnevni mirisi u učiniti ih mnogo ispunjenijima. Sa upotrebom mirisa poput pačujia ili gurmanda treba biti oprezan, jer oni imaju osobinu da pojačavaju svaki miris, pa krajnji rezultat može biti i veoma neprijatan za okolinu.
Raslojavanje mirisa se može postići i upotrebom odgovarajućih losiona za telo. Miris, koji se ispoljava na koži, predstavlja krajnji produkt mešavine losiona za telo, toaletne vode, dezodoransa, gela za tuširanje i kože. Upotreba mirisa iz jedne iste grupe će ispoljavati mnogo duže dejstvo. Koža reaguje na mirise na različite načine na različitim delovima tela i u skladu sa tim ispoljava mirise u različitim vremenskim intervalima. Pozitivan efekat raslojavanja mirisa se upravo ogleda u ovom svojstvu kože. Na ovakav način je omogućeno celodnevno ispoljavanje određenih mirisnih nota nanetih na razne delove tela.
Mirisi postaju mnogo postojaniji ako se nanose na vrat, unutrašnji deo zglobova i iza ušiju. Ova mesta predstavljaju pulsirajuće tačke, pa su zbog toga najtoplija mesta i omogućavaju brže isparavanje mirisa parfema. Kosa veoma dugo zadržava miris, pa se zbog toga preporučuje stavljanje nekoliko kapi parfema i na kosu.
Sa upotrebom mirisa iz jedne iste grupe treba biti veoma obazriv, jer se u ovom slučaju jedan isti miris nanosi u više slojeva na samu kožu, čime se pojačava njegovo dejstvo. Upotreba mirisa, koji su u kontrastu međutim može izazvati neželjene efekte.
Da bi se moglo eksperimentisati sa mirisima, potrebno je znati ove navedene informacije. Kada se savladaju ovi trikovi, eksperimentisanje sa raznim mirisima može postati veoma uzbudljivo.
Izvori link: http://zenskiparfemi.com/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!