Monday, April 15, 2024
HomeRedLjubav & SeksMuškarci teže podnose raskid?

Muškarci teže podnose raskid?

Iako se tradicionalno mislilo da nakon raskida više pate, nova istraživanja pokazuju da je ipak muškarcima teže. Najnovija istraživanja britanskih naučnika pokazuju da je nakon prekida veze ipak teže muškarcima a da je raskid posebno traumatičan mladićima u ranim dvadesetim. Glavni razlog je to što žene imaju bolju podršku prijatelja.  
Već u dvadesetim žene imaju dobro razvijenu mrežu prijateljica, dok muškarcima nedostaje upravo ta prijateljska podrška. Partnerka im je često osoba kojoj se uglavnom poveravaju i postaju ranjivi kada se stvari promene. Kad stvari krenu loše i dođe do kraja veze, muškarci doživljavaju veći emocionalni udarac i ruši im se samopouzdanje, kažu sociolozi.
Profesorka Melani Bartlej sa Londonskog koledža upozorava da se muškarci češće osećaju izolovano nakon raskida. Muški prijatelji više su takmičarski nastrojeni nego što su brižni. Muškarci su ranjivi baš kao i žene i pitanje je koliko će se osećati vredno nakon raskida, posebno ako nemaju podršku. Prema istom istraživanju, muškarci će više biti pod stresom zbog loše veze, ali će imati više koristi i više će uživati ako ljubav cveta.
Sociolozi su istraživanje sproveli na 1.000 parova između 18 i 23 godine.
 
Izvor: B92-SuperŽena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!