Saturday, May 25, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaPolovina dobrog izgleda je u negovanoj kosi i licu…

Polovina dobrog izgleda je u negovanoj kosi i licu…

Ako želite da izgledate lepo i negovano, ne prepuštajte stvar slučaju nego veštim rukama frizera, pedikera i prema potrebi, šminkera. Njihov posao često vredi više od skupe odeće i šminke. Ako imate (ne)sreću i kada god posetite frizera ili šminkera slušate šta na vama ne valja, zahvalite se na saradnji i potražite prave stručnjake. To su oni koji ne traže nedostatke, nego otkrivaju skrivene adute i uče vas kako da ih istaknete.

KOSA

Nikad ne štedite kada je reč o šišanju jer nakon što frizer napravi svoj posao, novu frizuru ćete da nosite i po nekoliko meseci, sve dok kosa ponovo ne izraste. Stoga, ne rizikujte odlaskom u jeftinije i neproverene frizerske salone, nego radije za dobro šišanje platite i više nego za cipele ili torbu. To je svakako investicija koja se isplati jer bez negovane i lepo oblikovane kose ni u najskupljoj odeći nećete izgledati dobro.

I rezultati nedavno sprovedenog istraživanja pokazali su da i suprotni pol na ženama najpre primećuje upravo kosu. Imajte na umu da je najlepša kosa zdrava kosa, stoga sledite njen prirodni oblik i ne preterujte sa vrućim peglama i uvijačima koji mogu da je oštete.

LICE

Vitamin C koži vraća svilenkasti sjaj

Kreme s vitaminom C hidratizuju i štite kožu jer on pospešuje mikrocirkulaciju i koži vraća svilenkasti sjaj, izbeljuje je, ali i blagotvorno deluje na problematičnu kožu sklonu bubuljicama.

Trikovi s korektorom

Dok nanosite korektor, nemojte da ga utrljavate jer ćete ga tako razmazati i na one delove kože lica kojima nije potreban. Sloj korektora stoga nanesite samo na područje koje želite da prekrijete, na primer, podočnjake ili kapilare na licu pa ga lagano utapkajte prstom. Ubrzo će se stopiti s kožom i postati gotovo nevidljiv kao i nesavršenosti koje ste pokrili.

Kako pojačati delovanje kreme?

Ako želite da pojačate delovanje kreme za lice, nanesite je na vlažnu kožu. Vlažna koža bitno povećava učinkovitost sastojaka koji deluju protiv starenja kože. Ako imate osetljivu kožu, tada nove kreme isprobajte na suvim delovima na kojima slabije deluju.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!