Thursday, June 20, 2024
HomeGreenGrađevinarstvoProfesionalna oprema za čišćenje, mašine koje garantuju blistavo čiste podove

Profesionalna oprema za čišćenje, mašine koje garantuju blistavo čiste podove

Mašine za pranje podova neophodne su svakoj stambenoj ili poslovnoj jedinici. Čistoću zahtevaju banke, pošte, osiguravajuće kuće, kafići i restorani, zdravstvene ustanove, industrijska postrojenja, ali i domovi, posebno ako u njima borave deca i kućni ljubimci.

Profesionalci koji se bave čišćenjem kažu da je bez adekvatne opreme izuzetno teško ukloniti fabričke boje, lakove, ulja. I svi oni koji su ikada pokušali da peru tepihe „na ruke“ znaju da ništa lakše nije ni oprati masne i uporne fleke nastale u domaćinstvima.

 

Profesionalne mašine za pranje podova neophodne su o oba slučaja.

One moraju biti temeljne, brze i efikasne. Zbog toga su neizostavni deo opreme svakog profesionalca koji se bavi čišćenjem. Njihove mušterije zahtevaju da prostori koje čiste budu zaista očišćeni i oprani, ne samo od vidljivih fleka, već i dobro dezinfikovani i oslobođeni prašine, grinja i mikroorganizama, što je jedan od preduslova za zdrav život.

Da bi podovi bili besprekorno čisti koriste se mašine za pranje podova (čistilice i guralice) i mašine za dubinsko pranje podova, najčešće tepiha.

 

Mašine za pranje podova i njihova primena

Mašine za pranje podova, odnosno njihova prodaja, servis i iznajmljivanje, u fokusu su dugogodišnjeg poslovanja „Correcto Clean Shop-a“.  Imaju veliki asortiman mašina svih vrsta, koji pokrivaju velike površine. Manji modeli, koji mogu prići nepristupačnim delovima i prostorima sa preprekama, takođe se mogu naći kod njih.

Mašine za pranje podova su se odlično pokazale pri čišćenju podova u industrijskim ili komercijalnim prostorima. Dobro čiste podove u proizvodnim halama, hodnicima hotela, podove u magacinima i hipermarketima, poslovnim prostorima.

Profesionalci preporučuju „Fiorentini“ i „Comet“ mašine za pranje podova zbog njihove jednostavnosti za upotrebu i održavanje.

Postoji nekoliko vrsta mašina za pranje podova. To su kombinovane mašine za pranje podova, sa sistemom za guranje tj. „guralice“, kao i volanske kombinovane mašine za istu namenu. U zavisnosti od površine koja treba da bude očišćena, najbolje je izabrati onu koja najviše odgovara vašim potrebama. U opisu svake mašine za čišćenje podova, nalaze se karakteristike kao što su radni zahvat, zapremina rezervoara i autonomija rada, na osnovu kojih treba izabrati odgovarajuću.

 

Mašine za pranje podova i njihove karakteristike

Mašine za pranje podova se međusobno razlikuju u veličini rezervoara za vodu, kao i u veličini četke. Radni učinak, odnosno koliko kvadratnih metara mogu da operu u jednom satu, jedan je od preduslova po kome kupci biraju mašinu.

Postoje struje i baterijske mašine za pranje podova. Strujne su se odlično pokazale u prostorima bez prepreka, jer kabl ni za šta ne zapinje. Mogu se koristiti u svakom momentu i ne zavise od napunjenosti baterije. Baterijska mašina za pranje podova je bolji izbor kada je prostor ispunjen preprekama. Problem je što im je autonomija rada ograničena i zavisi od baterije. S punom baterijom rade od jedan do tri sata, a samo punjenje traje od osam do 12 sati.

 

Mašina za dubinsko pranje i njene glavne odlike

Za razliku od mašina za pranje podova, postoje i mašine za dubinsko pranje podova, kojima poslednjih godina raste popularnost. Građani najčešće temeljno peru podove tokom sezonskog raspremanja, da bi efikasno očistili tepihe, ali i nameštaj u privatnim ili poslovnim prostorijama.

Profesionalna mašina za dubinsko pranje podova ima brojne prednosti pri pranju u odnosu na obično ručno pranje, ili pranje lošim, zastarelim mašinama.

 

  • Nema dugotrajnog sušenja

Pri ručnom pranju, kada se koristi velika količine vode i jaki praškovi, a efikasnost upitna, neophodno je dugotrajno sušenje. Nakon korišćenja mašine za dubinsko pranje podova, kojom su odlični rezultati zagarantovani, sušenje je brzo. Za kompletno suve tepihe ili nameštaj potrebno je da prođe najviše deset sati, u zavisnosti od temperature i provetrenosti prostorije.

 

  • Uklanja sve fleke

Svako čije je dete makar jednom prosulo čokoladno mleko na tepih zna da ga je ribanjem nemoguće ukloniti. Ništa jednostavnije nije ni oprati prosuto crveno vino ili masne fleke iz domaćinstva. Ručnim ribanjem se rizikuje oštećenje tepiha, bilo da na mestu fleke bude istegnut ili da mu boja izbledi. Zato profesionalci koriste mašine za dubinsko pranje podova, koje će fleke očistiti besprekorno, bez ikakvih oštećenja. Nameštaju i tepisima doneće nov izgled, a pri čišćenju se mogu dodati mirisi, pa će ceo prostor dugo sveže mirisati.

 

  • Odlično čisti i vozila

Mašina za dubinsko pranje će besprekorno oprati i unutrašnjost vozila. Bilo da ste vozač šlepera na međunarodnim relacijama, ili putnik koji često putuje vozom ili avionom, znajte da će, ukoliko se koristi mašina za dubinsko pranje, ova vozila biti čista, sva prašina uklonjena, pa vazduh u njima zdraviji.

 

Mašina za dubinsko pranje podova nije isto što i mašina za čišćenje podova

Iako ih često mešaju postoji jasna razlika između mašina za dubinsko pranje podova i mašina za čišćenje podova. Dok mašine za pranje peru vodom i imaju usisivač, mašine za čišćenje metlaju i skupljaju prljavštinu, pa ih često nazivaju „metelicama“.

Jednostavno rečeno – mašine za pranje koriste vodu, pa peru i čiste, a mašine za čišćenje samo četkom čiste zaprljane površine.

 

Polovne mašine za pranje – kupovina bez rizika

Za koju god da se mašinu odlučite, bilo da želite da kupite novu, polovnu, za pranje ili dubinsko pranje podova, ili vam je potreban servis ili usluga čišćenja, znajte da vas u „Correcto Clean Shop-u“ očekuju kvalitet, pouzdanost i korektne cene. S obzirom da ih sami servisiraju, tu dobijate garanciju na kupovinu polovnih mašina. Njihova cena je manja od cene nove mašine, a kupovina je bez rizika.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!