Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowProglašen podednik takmičenja J Factory!

Proglašen podednik takmičenja J Factory!

Beograd je po drugi put ove godine bio domaćin filmskog takmičenja Jameson J-Factory ”Film za 60 sekundi”! U poznatom klubu ”The Box”, žiri u sastavu Gordan Kičić, Bojana Ordinačev i Viktor Savić, izabrali su pobednički film „Usual suspects“ (”Dežurni krivci”) Miloša Ljubomirovića, koji će predstavljati Srbiju ove godine u Londonu na poznatom filmskom festivalu Jameson Empire Awards.
Takođe, stručni žiri je odabrao i pobednika u kategoriji rimejk domaćeg filmskog hita, film Darka Veličkovića „Montevideo Bog te video“, koji je osvojio vredne nagrade. Pored Jameson viskija, i zanimljivih kinematografskih ostvarenja, gosti su imali prilike da uživaju u kvalitetnoj muzici i odličnoj atmosferi za koju se pobrinuo Vivo bend i finalistkinja Prvog glasa Srbije Saška Janković.
Filmsko takmičenje Jameson J-Factory ”Film za 60 sekundi”, je deo čuvenog festivala Jameson Empire Awards u Londonu, koji svake godine privlači veliki broj ljubitelja sedme umetnosti, a njegov oficijalni pokrovitelj Jameson irski viski, jedan deo ove filmske priče preneo je i u Srbiju. Tako je, već drugu godinu za redom, popularna kategorija “60 seconds” pretvorena u filmsko takmičenje Jameson J-Factory ”Film za 60 sekundi”.
Jameson J-Factory ”Film za 60 sekundi” izazvao je i ove godine veliko interesovanje ljubitelja kinematografije. 38.000 fanova Jameson Srbija Facebook stranice bili su u prilici da pogledaju i glasaju za 32 filma, koja su ove godine bila u konkurenciji za veliku nagradu. Filmovi koji su snimili naši takmičari izazvali su veliko interesovanje i kod gledalaca, čemu govori u prilog podatak da na YouTube-u imaju preko 80.000 pregleda.
Jameson J-Factory ”Film za 60 sekundi”, svim svojim učesnicima pružio je šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala „Jameson Empire Awards“ u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove se glasalo putem zvaničnog Jameson sajta (www.j-factory.rs) i putem Jameson Srbija Facebook strane, a stručni žiri napravio je konačni odabir od po 3 nagrađena filma iz svake kategorije.
Učesnici su mogli da snime obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali su isključivo strani filmovi ulazili u konkurenciju za glavnu nagradu – odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival u martu ove godine. Nagrada za najbolju obradu domaćeg filma bila je profesionalna kamera, dok su za drugo i treće mesto u obe kategorije obezbeđeni vredni Jameson poklon paketi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!