Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLjubav & SeksSapunice mogu da vam unište vezu

Sapunice mogu da vam unište vezu

Osim što pružaju beg od surove stvarnosti, televizijske serije i sapunice mogu da imaju poguban uticaj na emotivne veze. Stručnjaci kažu da sapunice pružaju iskrivljen svet stvarnosti koji je fatalan za stvarne životne veze, jer stvaraju apatične pojedince koji su nezainteresovani za opstanak svoje veze ili braka.
Jedna anketa o zadovoljstvu u braku pokazala je da su oni koji veruju da su televizijske romanse u serijama realistične, češće u problematičnim vezama u koje ne ulažu dovoljno truda. Imaju problema i sa odanošću partneru, a velika većina priznala je da je blizu razvoda.
Razlog problema u vezi je, kako navode, činjenica da njihova romansa nije kao ona iz sapunice i da zbog toga nisu ostvarili mnoge segmente svog života, poput lične slobode i slobodnog vremena.
Istraživači upozoravaju da je broj onih koji gledaju sapunice sve veći i da postajemo društvo koje je prezasićeno različitim televizijskim romansama. Oni smatraju da su takve romanse veoma opasne za veze i da to može da bude jedan od uzroka sve većeg broja razvoda.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!