Thursday, February 29, 2024
HomeRedLjubav & SeksTri najveće zablude o masturbaciji

Tri najveće zablude o masturbaciji

Iako se smatra da su muškarci skloniji masturbaciji, to nije tačno. Predstavljamo vam 3 najveće zablude kokje važe i dan danas.

Masturbacija je draža muškarcima. Često je mišljenje da su masturbaciji skloniji muškarci nego žene, ali, kako pokazuju istraživanja u posljednjih nekoliko godina, ni nežniji pol nije imun na ‘samostalnu zabavu’. Stručnjaci smatraju da nije reč o pojavi većeg broja žena koje se samozadovoljavaju, već da su žene danas jednostavno otvorenije i lakše priznaju da redovno masturbiraju.
Masturbaciji su skloniji samci. Možda donekle postoji logika u razmišljanju da samozadovoljavanju više pribegavaju samci, ali to je izgleda samo privid. Prava istina potpuno je suprotna! Kako pokazuju istraživanja, masturbaciji su skloniji ljudi u braku i dugim vezama, nego oni koji nisu u vezi.
Masturbacija pogoršava raspoloženje. Ima i onih koji veruju da masturbacija pogoršava raspoloženje, ali istraživanja pokazuju upravo suprotno. Kako je dokazano, masturbacija isključuje u mozgu centre zadužene za stres i anksioznost, podstiče otpuštanje tzv. pozitivnih hormona i obezbeđuje gotovo trenutno poboljšanje raspoloženja.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!