Monday, May 20, 2024
HomeOrangeUrban vodičTri palme za dve bitange i ribicu uz Aladin-a ove nedelje u...

Tri palme za dve bitange i ribicu uz Aladin-a ove nedelje u Drive in bioskopu na Adi

“Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Božiji grad”, “Grdana” i “Aladin” ove nedelje u Drive in bioskopu na Adi

 

Za sve “filmske sladokusce” leto u Beogradu nudi pravi filmski užitak pod vedrim nebom i zvezdama u trenutno jedinom i najbezbednijem Drive in bioskopu na Adi Ciganliji.

Uz kultne domaće filmove, evropske klasike, nezavisne, kao i filmove produkcije novijeg datuma, filmofili, ali i obični radoznalci, svake sedmice od četvrtka do nedelje sami, u društvu ili pak porodično stvaraju svoje uspomene na filmsko doba kada se Holivud na trenutak preselio u Beograd.

Ovaj četvrtak, 13. avgust, rezervisan je za brazilski film, krimi- dramu iz 2002. godine “Božiji grad” (Cidade de Deus) reditelja Katje Lund i Fernanda Meirelesa, nominovanog za Oskara u više kategorija (2004) i dobitnika britanske BIFA nagrade za najbolji strani, nezavisni film (2003).

U pitanju je adaptacija istoimenog romana Paula Linsa, baziranog na istinitim događajima.

Interesantno je da kao moto filma krilatica “Bori se i nikad nećeš pobediti. Beži i nikad nećeš pobeći”, a većina glumaca pojavljuje se prvi put na filmu.

To su kako se navodi, stanovnici favela, među kojima je i istoimena u Rio De Žaneiru “Božiji grad”.

Vikend je već tradicionalno rezervisan za filmska ostvarenja novije produkcije, pa će se u subotu, 15. avgusta na repertoaru naći naučnofantastična avantura iz 2019. godine – “Grdana gospodarica zla”.

Nedelja, 16. avgus biće rezervisana za titlovanu verziju “Aladina” Gaja Ričija , avanturu koja je obeležila 2019. godinu “Dizni kraljevstva.”

Kompletnu najavu pogledajte OVDE

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!