Wednesday, May 22, 2024
HomeGreenZašto ogladnite u toku noći

Zašto ogladnite u toku noći


Naučnici otkrivaju šta se zapravo krije iza vašeg otvaranja frižidera utri ujutro.
Novo istraživanje Univerziteta “Brajam Jang” otkriva da je vaš centar za nagradu u mozgu manje osetljiv na hranu u večernjim satima, pa su vam potrebne visokokalorične namirnice u toku noći kako biste zadovoljili glad.
“Ujutru želite da jedete kako biste svom organizmu obezbedili energiju, koja vam je potrebna tokom dana. Noću se vaš organizam gasi, pa ima smisla da se hrana ne bi smatrala korisnom i pametnim izborom”, kaže autor studije Trevis Masterson.
A kada vaš mozak tako posmatra hranu u toku noći, to se završava potrebom da jedete više kako biste se osetili zadovoljnim. Upravo je to razlog zašto tako brzo pojedete celu porciju sladoleda nakon večere i još ste spremni da navalite na još jednu.
Iako je ova studija sprovedena na ženama, Masterson tvrdi da bi ovo isto moglo da se primeni na muškarcima.
Studija sugeriše da bi držanje primamljivih poslastica van vidokruga moglo da pomogne u prejedanje grickalicama nakon večere. Ne držite čokoladice u posudi na stolu, već ih sklonite u fioku.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!