Monday, May 20, 2024
HomeOrangeZavršena izložba "Moje mesto, moji ljudi" u galeriji Artget

Završena izložba "Moje mesto, moji ljudi" u galeriji Artget

U galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda završena je izložba godišnjeg konkursa „Moje mesto, moji ljudi“ koji je časopis Refoto objavio početkom 2012. godine, u saradnji sa kompanijama Epson, koja je bila sponzor konkursa i zastupnikom Epsona za Srbiju, kompanijom Ewe Comp. Za izložbu je, od 3500 fotografija koje su tokom cele godine pristizale na konkurs, odabrano 87 najboljih, od kojih su tri nagrađene, a sedam pohvaljeno.
Prvo mesto pripalo je Milošu Gizdovskom iz Jagodine, za fotografiju ”Silueta” , drugo pripalo je  Mariji Erdelji iz Novog Sada za fotografiju „Živimo zajedno“, dok je treće mesto zaslužio Đorđe Gavrilović, takođe iz Novog Sada, za fotografiju „Vaš šofer“.
Pored prve tri nagrade, žiri u sastavu: Milan Živković, glavni urednik časopisa Refoto, Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto i Ivana Tomanović, fotograf i docent na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, dodelio je i sedam pohvala, koje su dobili fotografi: Ana Šesto iz Zagreba, Bojan Gajić iz Beograda, Boris Bajčetić iz Beograda, Dragoljub Stefanović iz Beograda, Elvira Kakusi iz Kikinde, Ivan Kelava iz Mostara i Marko Živković iz Kruševca.
Izložba je otvorena 18.01.2013. i samom otvaranju izložbe prisustvovalo je više od 200 ljudi, iz sveta umetnosti, fotografije, novinarstva, foto-tehnike i sl. Izložbu je otvorio Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto, pri čemu je posetiocima objasnio temu i cilj izložbe, pojasnio kriterijume po kojima su birane fotografije, zahvalio je sponzoru (EWE Comp / Epson), objavio pohvaljene i nagrađene autore, i uručio im nagrade i diplome.
Prvoplasirani učesnik osvojio je bežični multifunkcijski indžet uređaj Epson Expression Premium XP-600 koji je namenjen zahtevnim kućnim okruženjima gde se želi vrhunski kvalitet fotografija i dokumenata. Nagrada za drugo mesto bio je Epson Perfection V370 Photo skener koji je idealan za skeniranje fotografija, filmova i uveličanih originala. Trećeplasirani učesnik osvojio je Epson Expression Home XP-305, multifunkcijski bežični inkdžet uređaj ultra kompaktnih dimenzija koji je namenjen svim modernim domovima.
Za više informacija o dostupnim Epson proizvodima možete se obratiti zvaničnom distributeru Epson proizvoda u Srbiji, kompaniji Ewe Comp, na: www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!