Saturday, April 20, 2024
HomeRedLjubav & SeksZdravstveni razlozi za što češći seks

Zdravstveni razlozi za što češći seks

Svi već znamo da je seks dobar za zdravlje. Ipak iznenađuje činjenica do koje mere seks ima pozitivno dejstvo.
Bilo da vas boli glava, da ste preumorni ili pod konstantnim stresom, rešenje vaših problema je vrlo jednostavno. Seks, seks i samo seks. Što ga više upražnjavate to ćete se osećati bolje. I kad vam se čini da vam nije do igre, prepustite se vođenju ljubavi jer ćete na kraju osetiti osveženje. Takođe, duga je lista razloga koji jasno daju do znanja da seks odlično utiče nazdravlje. Ovo su samo neki od njih.

Ublažava hroničnu bol
Stimulacija klitorisa i vagine podstiče otpuštanje endorfina te omogućava lečenje boli bez uzimanja tableta. Rezultat je manja osetljivost na bol koja može da potraje i dva dana nakonorgazma, napominje Beri Komisaruk sa Univerziteta u Nju Džersiju, koautor izdanja “Nauka o orgazmu”. Pronađete li popularnu G-tačku, tolerancija na bol će se povećati za 50 odsto.
Smanjuje rizik od raka dojke
Studije dokazuju da žene koje doživljavaju orgazam više od jedanput mesečno imaju manje šanse da će oboleti od raka dojke. Istraživanja sprovedena u Grčkoj dokazuju da muškarci koji doživljavaju orgazam barem sedam puta mesečno u svojim pedesetim godinama smanjuju rizik od oboljenja od muškog raka dojke.
Vežba srce
Što ste aktivniji, vaše srce će biti zdravije! Poze koje praktikujete su takođe bitne. Ako volite da budete na vrhu, znajte da je ta poza naročito dobra za zdravlje srca jer obično zahteva više truda. Orgazam donosi bonus, odnosno, na vrhuncu, vaše srce može da kuca 110 puta u minuti, što je ekvivalent brzom hodanju ili trčanju.
Štiti prostatu
Istraživanja sprovedena u Australiji 2003. godine donose informaciju da muškarac kojiejakulira barem četiri puta nedeljno ima tri puta manje šanse da će oboleti od raka prostate.
Smanjuje stres
Studija iz 2005. godine dokazuje da muškarci i žene koji su se upuštali u intimne odnose dve nedelje pre stresnog dana imaju puno manje problema sa javnim nastupom. Krvni pritisak u njihovom slučaju poraste naglo te se jednako brzo vrati u normalu.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!