Saturday, April 20, 2024
HomeBlueČetvrti dan Serbia Fashion Weeka

Četvrti dan Serbia Fashion Weeka


Veliki broj ljubitelja mode je četvrtog dana Nacionalne nedelje mode došao da pogleda revije održane u Master centru Novosadskog sajma. A kako i ne bi, kada je program za subotu bio jako atraktivan, predstavili su se Andrea Lazzari iz Italije, Marina Mićanović, MI-RO iz Grčke, Milena Radović, Danijela Božić i Bata Spasojević. Na revijama smo u publici primetili Maju Gojković, Boška Jakovljevića, Vesnu de Vinču.
Bata Spasojević je na Serbia Fashion Week-u uspeo da prevaziđe samog sebe kako odličnu modnu prezentaciju ,tako iatraktivan scenski nastup. Manekeni su scenu izašli sa fantomkama i oružjem koje su uperili ka publici, a sve to je propraćeno zvučnim efektima pucnjeva. Međutim, niko u prepunoj sali nije „zalegao“ na pod, nego su svi uživali u scenskom spektaklu koji je Bata Spasojević priredio. U izradi kolekcije dizajner se odlučio za manufakturni rad. Inspiraciju je, kao i do sada, tražio u muzici koja za njega ima posebnu vrednost. Mogla se videti nesvakidašnja muška kolekcija u pretežno crnoj boji sa crvenim detaljina.
Danijela Božić teži ka visokoj modi, a na Serbia Fashion Week-u je uspela da, upravo takvu kolekciju približi domaćoj publici. Etno motivi su joj bili inspiracija, a odevni komadi su namenji snažnoj i samouverenoj ženi, koja u njima treba da se oseća kao kraljica. Marina Mićanović je napravila značajno drugačiju kolekciju time što je uvela jarke boje. I ovoga puta je ostala dosledna po pitanju krojeva i geometrije. Publika je imala priliku da vidi i reviju Milene Radović, a predstavio seitalijanski dizajner Andrea Lazzari i grčki kreator Mi-Ro.
Subota je na Serbia Fashion Week-u bila dan rezervisan sa proglašenje pobednika takmičenja mladih talenata dizajna (Fashion Talent Design Competition). Žiri je radio u sastavu: Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a i Nacionalne komore za modu Srbije, Eymeric Francois, renomirani francuski dizajner, Patric Laffray, direktor Esmod akademije iz Pariza i Philippe Angelotti, ekspert u oblasti komunikacija u modi. Na nivou Srbije za na najboljeg mladog dizajnera proglašena je Ivana Mišić, a na evropskom nivou prvo mesto osvojila je Patricia Blin.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!