Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueChieftec APS-550SB napajanje

Chieftec APS-550SB napajanje


Iz pogona kompanije Chieftec malo, malo pa izađu neka dobra kućišta i napajanja. Jedno od takvih napajanja je i sveže lansirani APS-550SB model koji spaja vrhunske radne karakteristike i maksimalnu stabilnost po veoma korektnoj ceni. Iz naziva modela nije teško zaključiti da ima izlaznu snagu od 550W što ga automatski svrstava u klasu poželjnih rešenja za sklapanje stabilnih i pouzdanih kućnih PC-jeva srednje klase, mada zbog naprednih tehnoloških mogućnosti može da posluži i za dizajniranje nekog malo ozbiljnijeg desktop računara, ali bez sistema sa više grafičkih kartica i previše zahtevne elektronike.

Kao što smo već napomenuli osnovu APS-550SB napajanja čini odabrana elektronika zahvaljujući kojoj se ovaj model besprekorno snalazi i u okruženjima sa izrazitim uticajem spoljnih faktora. Velika prednost mu je izuzetno tih rashladni sistem, kao i mogućnost da se za svega par minuta montira u najrazličitija ATX kućišta. U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu APS-550SB napajanje donosi skup zaista impresivnih sistema zaštita od strujnih oscilacija među kojima se posebno izdvajaju: UVP (Undervoltage protection), OVP (Overvoltage protection), SCP (Short-circuit protection) i OPP (Overload protection). Pored svega ovaj model ima i mali prekidač koji se aktivira kada dođe do ozbiljnih varijacija u naponu stavljajući PC van funkcije, odnosno van mogućnosti da bude trajno oštećen.

Chieftec APS-550SB napajanje nije izveo u modularnom formatu što jeste mali propust, mada ako se situacija realnije sagleda to bi isto značajno poskupelo čime bi se izgubila konkurentnost na tržištu. Sa druge strane ovo napajanje poseduje neke od najnaprednijih sistema za postizanje maksimalne bezbednosti računara što u cenovnom raangu u kom se nalazi nudi još svega par napajanja. Ništa manje važna je i njegova puna energetska efikasnost, kao i (već nekoliko puta pomenuta) krajnje korektna cena!
Cena (sa PDV-om): 9.740,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!