Monday, February 26, 2024
HomeBlueEpson objavljuje Izveštaj o održivosti za 2012. godinu

Epson objavljuje Izveštaj o održivosti za 2012. godinu

Seiko Epson korporacija (“Epson”, TSE: 6724) objavljuje da se na njihovom veb sajtu može naći “Izveštaj o održivosti za 2012. godinu”, publikacija koja sumira globalne CSR programe (tj. programe korporativne društvene odgovornosti) iz fiskalne 2011. godine koja je završena 31. marta 2012. godine.
http://global.epson.com/SR/report
Misija kompanije Epson je da realizuje svoju Filozofiju menadžmenta koja podrazumeva “kompaniju kojoj ceo svet veruje”, poslovanjem na društveno odgovoran način. Epson nastoji da bude otvorena, progresivna kompanija koja proaktivno koristi raznovrsne komunikacione alate kako bi akcionarima pružila informacie o svom poslovanju i filantropskim aktivnostima. Jedan od takvih komunikacionih alata jeste godišnji “Izveštaj o održivosti”. Primarni cilj “Izveštaja o održivosti” jeste da objasni kako Epson ispunjava korporativnu društvenu odgovornost i gradi poverenje.
Ključne stavke i sadržaj “Izveštaja o održivosti za 2012. godinu” sumirani su u nastavku.
Karakteristike
1. Izveštaj je struktuiran po odeljcima koji odgovaraju frazama iz Epsonove Filozofije menadžmenta.
2. Ovogodišnji izveštaj namenjen je publici koju uglavnom čine Epsonovi korisnici, a pažnja se obratila i na izveštavanje iz perspektive korisnika.
3. Ovaj izveštaj pokriva globalne društvene i ekološke programe ove kompanije.
Glavni sadržaji
Karakteristika 1
Osvrćemo se na neke proizvode i usluge iz fiskalne 2011. godine, kao i na komentare korisnika, koji otelovljuju duh Epsonove Filozofije menadžmenta i slogan “Exceed Your Vision” (“Prevaziđi svoju viziju”).
Karakteristika 2
Predstavljamo napore kompanije Epson da obezbedi sigurnost zaposlenih i njihovih porodica nakon posledica zemljotresa u severoistočnom Japanu, kao i brz i koordinisan odgovor kako bi se brzo povratila proizvodnja i inicijative za nastavak proizvodnje.
Posvećenost zadovoljstvu korisnika
Izveštavamo o inicijativama Epson Atmix korporacije i nadmetanju osoblja u uslužnim veštinama, kao primerima naše posvećenosti zadovoljstvu korisnika.
Posvećenost očuvanju životne sredine
Izveštavamo o razvoju proizvoda koji minimalizuju uticaj na životnu sredinu i aktivnostima prikupljanja i reciklaže, u skladu sa SE15 politikom o zaštiti životne sredine.
Individualnost i timski rad
Izveštavamo o novom sistemu za upravljanje personalom u Epsonu i dajemo primere edukacije i praktičnog obučavanja baziranim na Epsonovoj politici razvoja ljudskih resursa.
Poverenje širom sveta
Izveštavamo o nekim aktivnostima koje se tiču poštovanja pravila, upravljanja kriznim situacijama i bezbednosti, koja obezbeđuju transparentnost i zdravo menadžersko okruženje u očima akcionara.
Napredovanje sa zajednicom
Izveštavamo o građanskim korporativnim aktivnostima koje koriste Epsonove tehnologije i znanje, kao i o našoj direktnoj komunikaciji sa akcionarima.
Na Epsonovom vebsajtu se nalaze verzije “Izveštaja o održivosti” na engleskom i japanskom jeziku. Verzija na kineskom jeziku očekuje se krajem avgusta.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!