Saturday, June 22, 2024
HomeBlueFantastičan tablet

Fantastičan tablet

Ovu godinu po svoj prilici obeležiće tablet računari koji se sve bolje i bolje prodaju i prema poslednjim statistikama opasno prete da ugroze postojanje netbook mašina. Proizvođači kao glavni razlog povećane potražnje za tabletima navode visok nivo mobilnosti i skoro identične performanse sa pomenutim mali notebook-ovima :). Tu je još i daleko lakše korišćenje pošto se kretanjem prstima po površini displeja obavljaju sve instrukcije. Acer je kompanija koja se relativno kasno uključila u dizajniranje i proizvodnju ovih gedžet, međutim za veoma kratko vreme je izgradila veoma dobar repute, a sa lansiranjem Iconia Tab A500 tableta zainteresovala je i one najzahtevnije korisnike.

Acer Iconia Tab A500 je ultra tanak tablet baziran na NVIDIA Tegra 2 čipu i vrhunskom 10-inčnom displeju rezolucije 1280×800 piksela. Savršen je za gledanje filmova i igranje igrica, a zbog svojih viših radnih karakteristika u potpunosti može da zameni i klasičan računar. Napravljen je kombinovanjem plastike i aluminijuma i veoma jednostavno se održava, dovoljno je da ga povremeno prebrišete mikrofiber krpicom i izgledaće kao nov. Ovaj tablet raspolaže sa 1GB radne memorije, a za skladišni prostor je zaduženo 16GB fleš storidža. Prostor je naravno proširiv preko memorisjkih kartica, a maksimalno je podržano 64GB memorijskog prostora.

Kao i većina tableta, tako i Iconia Tab A500 ima dve kamerice – prednju (2MP) i zadnju (5MP) sa kojima maksimalno možete uživati u kominaciji sa vama dragim osobama, ali se fino i zabaviti. Hardvesku konstrukciju nosi Android u svom najnovijem izdanju (3.0), a korisniku su na raspolaganju sve vrste žičnih (USB 2.0, HDMI) i bežičnih konekcija (WiFi, Bluetooth). Cena mu jeste malo viša, ali za ono što nudi vredi svaki dinar!

Cena (sa PDV-om): 44.990,00 dinara

Kontakt: PC Practic, www.pcpractic.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!