Saturday, May 25, 2024
HomeBlueIspativ i brz – Epson M100 printer

Ispativ i brz – Epson M100 printer

Epson je kompanija iza koje stoji najveći broj inovacija u svetu štampe, među kojima se svakako posebno izdvajaju Micro Piezo tehnologija i sistem kontinuiranog dotoka mastila (CISS). E, upravo na njema se bazira novi WorkForce M100 printer, koji je još specifičan po tome što štampa isključivo crno-belo.

Kao što možete videti sa fotografija reč je o krajnje jednostavno dizajniranom inkjet printeru napravljenom od vrhunske plastike. Isti je baziran na izuzetno brzom prenosnom mehanizmu (34 otisaka u minuti – Draft mod) i sistemu kontinuiranog dotoka mastila u koji dodajete boju u skladu sa vašim potrebama, odnosno potrošnjom. Naravno, radi se samo o jednoj boji (crnoj) zbog čega i glava za štampanje ima samo 360 mlaznica. Inače, kapljice koja padne na papir ne prelazi veličinu od 3pl, što u praksi daje otiske vrhunskog kvaliteta. Kada smo već kod kvaliteta da kažemo da su svi pigmenti sive maksimalno verno reprodukovani, a da je crna zaista crna, tako da M100 bez problema možete koristiti i za štampanje arhivskih dokumenata. Detaljnost je takođe fantastična, dok su prelazi umereni i veoma prijatni za oči.

Pored odlične brzine štampe i vrhunskog kvaliteta otisaka M100 može da se pohvali i veoma malom potrošnjom mastila, kao i odličnom konektivnošću (LAN i USB 2.0 veze) zbog koje se lako može povezati sa bilo kojim računarom, samostalno ili u mreži. Jača strana mu je i lepo rešena kontrolna tabla, kao i ne preveliki zahtevi po pitanju održavanja. Jedino što se nama lično nije dopalo, a verujemo da neće ni većini korisnika koji puno štampaju je mali kapacitet ulazno izlaznog bloka (110 listova/30 odštampanih stranica) koji se ne može nikako podići na viši nivo, odnosno nije ostavljen prostor za nadogradnju opcionim fiokama. Ovakav potez proizvođača pomalo narušava sam concept o brzoj štampi, pošto u slučaj da morate da odprintate jako puno stranica ne gine vam da ćete morati stalno da dodajete papir u ulazni blok.

Od ostalih bitnih karakteristika ovog printera moramo da istaknemo i dobru drajversku podršku, kao i solidan paket aplikacija koji dolazi sa njim. I to bi u kratkim crtama bila priča o WorkForce M100 inkjet štampaču, koji se već može naći na našem tržištu, po ne baš nekoj previše pristupačnoj ceni, ali akopuno štampate veoma brzo se isplati, već za nekoliko meseci, zbog čega od nas dobija preporuku više.
Cena (sa PDV-om): 29.282,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!