Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLjubav & SeksKako nas je "Seks i grad" slagao?

Kako nas je "Seks i grad" slagao?

Čini se da pomama za ovom serijom ne jenjava, te da ona neminovno utiče na naše živote. Koliko god da volimo čuvenu četvorku sa Menhetna, moramo se zapitati – da li je takav život realan?
Svi nose dizajniranu odeću

  • Neminovno smo prihvatili da život na Menhetnu zahteva nošenje dizajnirane odeće. Ok, Samanta, Miranda i Šarlot možda to mogu da priušte, ali Keri piše nedeljnu kolumnu za osrednje novine i pored toga uvek uspeva da izgleda kao cica sa naslovnice. Setimo se cipelarnika prepunog Manolo Blanik cipela, dizajniranih haljina i aksesoara, kao i svakodnevnih izlazaka. Kakav život – šteta što nije realan.

Izdavanje stana

  • “Seks i grad” je istinski uticao na to da maštamo o sopstvenom kutku na Menhetnu. Svi smo se zaljubili u Kerin mali, devojački stančić. Ipak, kada u realnom životu sagledamo koliko je teško i koliko košta izdavanje takvog stana shvatamo da jedna novinarka nikada to sebi ne bi mogla da priušti.

Pozajmice

  • Sećamo se svi čuvene scene kada je Keri bila uvređena što joj Šarlot nije pozajmila novac da otkupi stan od Ejdana? Kada je postalo normalno da zahtevaš novac od prijatelja ili da se on oseća loše što ga nije ponudio? Ne smemo biti tako grubi, u stvarnom životu naši prijatelji nemaju vereničko prstenje u kutijici koje košta kao ceo naš stan.

Luksuzna putovanja

  • Ono što nam ova serija poručuje, a posebno drugi deo filma, jeste da je luksuz dostupan svuda i u svako vreme. Eh, nismo sve srećnice kao Samanta koja za dolazak na poslovni sastanak dobije plaćeni put u najluksuznijem apartmanu, uz mogućnost da povede i drugarice.

Prava ljubav će vas uvek pronaći

  • Zahvaljujući uticaju ove serije, vodimo se time da kakve god da smo – sebične ili nepristojne – na kraju uvek pronađemo pravu ljubav. Mnogo žena je promenilo svoj život ne bi li osetilo dašak “Seks i grada”. Koliko god da su im životi lepi, ne verujemo da bi svaka uspela da istrpi sve ono što je Keri doživela sa Zverkom i na kraju ostane sa njim.

Možda je ova serija ponekad nerealna, ali milioni žena i posle ovoliko godina slažu se u jednom – kada je “Seks i grad” u pitanju, lepo je živeti u laži.
Šta vi mislite o uticaju ove serije na žene širom sveta?
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!