Monday, May 20, 2024
HomeBlueMalo, a snažno - FI-01B-U3 kućište

Malo, a snažno – FI-01B-U3 kućište


Mali desktop računari su ponovo u ekspanziji zbog čega je potražnja kućišta za njihovo kreiranje naglo porasla u poslednih par godina. Kompanija Chieftec u svojoj ponudi ima nekoliko zanimljivih i veoma kvalitetno odrađenih mini ITX kućišta a jedno od nama najatraktivnijih nosi oznaku FI-01B-U3 i može se držati i vertikalno i orizontalno. Na domaćem tržištu FI-01B-U3 kućište je moguće naći sa i bez napajanja, a mi vam toplo preporučujemo da isto obavezn nabavite sa napajanjem pošto su ITX napajanja jako retka i skupa…
Kao što smo već napomenuli samo kućište spada među manja rešenja na tržištu i što je jako važno teži svega 3.5 klograma tako da sa sve ugrađenim hardverom teško da može da pređe 5 kilograma čime se kao krajnji rezultat dobija jedna lagana i veoma prenosiva desktop mašina. Samo kućište je koncipirano tako da se može držati i horizontalno i vertikalno, međtim ono što je mnogo važnije je da poseduje odlično odrađen ventilacioni sistem tako da će i komponente koje se nalaze u njemu, odnosno koje čine računar biti sasvim korektno ohlađene.
Kao i većina kućište ovog tipa, tako i FI-01B-U3 kučište dolazi sa po jednim ležištem za 2.5-inčne i 3.5-inčne hard diskove, kao i jednim ležištem za slim DVD rezač (5.25 inča). Na prednjoj strani ima izvedana dva USB 3.0, kao i ulaze za slušalice i mikrofon dok ćete ne neke naprednije ulaze poput HDMI-ja morati da zaboravite, tj. na njih ćete moći da računate samo ako su izvedeni na matičnoj ploči.
Za razliku od sličnih rešenja na tržištu FI-01B-U3 kućište kada se kupuje sa napajanjem dolazi sa istim snage 250W što je i više nego dovoljno da se pokrenu aposlutno najjče komponente kreirane za kućišta ovakvog tipa. Samo napajanje je optimizovano da izdrži i najveće strujne oscilacije kao i da obezbedi maksimalnu stabilnost u radu svih ugrađenih komponenti. Jedini nedostatak mu je što se ne može opremiti dodatnim ventilatorima, ali kao što smo već rekli i postojeći rashladni sistem je više nego dovoljan za komforan i bezbrižan rad. Topla preporuka!
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!