Sunday, April 21, 2024
HomeBlueNagrada za Ericssonovo LTE rešenje

Nagrada za Ericssonovo LTE rešenje

Kompanija Ericsson dobila je Connected TV nagradu, za svoje rešenje emitovanja video sadržaja putem LTE mreže, u kategoriji „Izuzetnih tehnoloških inovacija“. Kako korisnici sve više žele televiziju na svakom koraku i u svakom trenutku, Ericsson je kroz svoje rešenje omogućio operatorima, kao i njihovim medijskim partnerima, da pruže usluge i servise najvišeg kvaliteta uz ekonomičniju distribuciju putem LTE mreže, koja će uz sve navedeno, doneti i nove mogućnosti zarade.     

Connected TV nagrada dodeljuje se od 2011. godine za tehnološke inovacije, pozitivan uticaj na razvoj tržišta i unapređenje načina poslovanja u ovom segmentu.
„Ova nagrada je još jedna potvrda Ericssonove pozicije na polju emitovanja sadržaja putem LTE mreže. Mi smo jedina kompanija koja može da integrisano ponudi uvid u navike potrošača, višegodišnju ekspertizu, u domenu mobilnih mreža, i to sa liderske pozicije u segmentu kompresije video materijala, koju kompanija drži duže od 20 godina“, rekao je Ove Anebig, potpredsednik i direktor TV sektora kompanije Ericsson.
Ericsson operatorima danas može da ponudi jedino kompletno rešenje za emitovanje video sadržaja putem LTE mreže, sa konstantnim kvalitetom čak i na gusto naseljenim lokacijama, poput centara gradova ili čak sportskih stadiona. Ovo rešenje, koje je predstavljeno na Mobile World kongresu 2013 u Barseloni, objedinjuje tri nova tehnološka standarda:

  • HEVC (High Efficiency Video Coding) – novi standard za kompresiju videa, koji omogućava rasterećivanje propusnog opsega mreže (bandwidth), tokom distribucije video sadržaja, za gotovo 50% u odnosu na MPEG-4 AVC.
  • MPEG DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH) – koji pojednostavljuje i standardizuje distribuciju sadržaja na različite uređaje korisnika omogućavajući bolji kvalitet usluge, višu efikasnost, kao i nove mogućnosti za same operatore.
  • eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast Multicast Service) – 3GPP standard koji omogućava efikasniju distribuciju servisa u okviru mobilne mreže.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!