Wednesday, April 17, 2024
HomeBluePeti dan Serbia Fashion Weeka

Peti dan Serbia Fashion Weeka


Modna publika je sa nestrpljenjem iščekivala nedelju jer su tog dana revije imala velika imena domaće i inostrane modne scene: Zvonko Marković i Vasilije Kovačev, a potom i kreator visoke mode iz Pariza Emerik Fransoa i čuveni portugalski brend Dielmar.
Revija je kasnila zbog velike gužve na ulazu u Kongresni centar Novosadskog sajma jer je preko 1000 ljudi došlo da pogleda šta su to pripremili pomenuti dizajneri. Prisustvovali su i Hose Ataida Amara, savetnik amnasade Portugala, Jana Ljubičić, generalna sekretarka Narodne skupštine Srbije, Ana Stefanović, supruga ministra Nebojše Stefanovića. Takođe, kreatori Bata Spasojević, Danijela Božić, Amela Radan i Marina Mićanović došli su da pogledaju nove kolekcije svojih kolega. Kada su se svi smestili, modni šou je mogao da počne.
Najpre se predstavio Vasilije Kovačev kolekcijom pod nazivom ,,Gypsy magic”. Neobuzdanost, dinamičnost, mističnost, lepota različitosti, kolorit koji slavi lepotu života, avanturistički duh i još mnogo toga povezanog sa načinom života jednog lutajućeg naroda, sve to je Vasilije vešto dočarao ovom kolekcijom hrabro kombinujući materijale i boje. Ne samo njegove kreacije, nego i kompletan stajling, frizura, šminka, upotpunili su doživljaj i doneli Vasiliju pohvale da je napravio najbolju kolekciju do sada. Bilo je ovo specijalno veče za njega jer je ovom revijom obeležio 15 godina uspešnog rada na domaćoj modnoj sceni.
Poznato je već da publika i mediji željno iščekuju revije dizajnerske zvezde naše modne scene, Zvonka Markovića, pa je tako bilo i ovoga puta. Počeo je reviju kaputima sa predimenzioniranim kapuljačama koje odstupaju od linija ženskog tela, nastavio sa elegantnim blejzerima, atraktivnim kombinacijama kožnih pantalona i tunika sa karnerima, a potom je prikazao ono što je njegov zaštitni znak kroz sve godine karijere – glamurozne haljine koje kao da su rađene da se ponesu na holivudskom ili nekom sličnom crvenom tepihu. Zvonko je koristio mnogo čipke i svarovski kristala i otkrio nam je da je skupocenu čipku nabavljao u Parizu. Ispraćen je sa scene ovacijama, inače netipičnim za modnu publiku, ali karakterističnim za njegove revije.
Emerik Fransoa, čuveni kreator visoke mode iz Pariza, uz Serbia Fashion Week je od osnivanja ovog modnog festivala, nesebično ga podržava i promoviše širom sveta. Kaže nam da je očaran našim ljudima, Novim Sadom i Srbijom. U svom radu Emerik teži otkrivanju senzualnosti i ističe lepotu žene, a njegove kreacije – korseti u kojima je ženska silueta kao izvajana, poigravanje sa rajsferšlusima i perfektan osećaj za formu zaslužuju samo pohvale. Publika je bila toliko oduševljena da mu je na kraju aplaudirala stojeći.
Iste večeri obeležen je i jubilej- proslava 50 godina postojanja velike portugalske modne kompanije Dielmar koja je bila specijalni gost Serbia Fashion Week-a. Predstavili su se i istaknuti dizajneri MarijaStanković iz Srbije, Lazar Ilić iz Crne Gore, Mila Kariu iz Makedonije i Miroslav Mišljen iz Slovenije.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!