Saturday, April 20, 2024
HomeBlueSa UPS-om nema zime!

Sa UPS-om nema zime!

Zima i zimski dani su uzročnici velikih havarija na električnim mrežama, što samo po sebi povlači probleme zvane: nestabilnost u napajanju, velike oscilacije u naponima i otkaze električnih uređaja. Da bi ste to izbegli pravo rešenje je UPS sa kojim apsolutno bezbedno možete da spavate. Ekipa Urban portal predlaže rešenja kompanije APC.


Pre nego započnemo priču o samim BK UPS-evima u par rečenica ćemo vam opisati kompaniju APC. Ono što je jako bitno za ovaj brend jeste da egistira na tržištu veoma dugo i da se pored dizajniranja konkretnih rešenja bavi i tehnološkim pronalascima, koje implementora u svoje UPS-eve. Pored toga ova kompanija razvija rešenja i za mnoge druge proizvođače, ali je uglavnom fokusirana na kućne UPS-eve. A sada da vidimo šta nam to konkretno donosi BK familija UPS-eva.
U ponudi kompanije nalazi se nekoliko različitih modela BK UPS-eva (BK350EI, BK500EI i BK650EI) i svi su dostupni na domaćem tržištu. Razlika između njih uglavnom se ogleda u količini snage koju mogu da obezbede PC mašinama nakon prekida dotoka stuje (od 3 do 12 minuta, zavisno od opterećenja) i u par manje-više nebitnih sitnica.
Svi modeli iz ove porodice namenjeni su radu sa desktop računarima, a paralelno mogu da obezbeđuju i zaštitu telefonskog priključka. UPS-evi su dizajnirani tako da se bez problema nose i sa većim oscilacijama u naponu, a prilikom naglog dolaska struje trpe i najveća opterećenja, odnosno dolazne udare.
Zanimljivo kod BK UPS-eva je da ako u trenutku produženog nestanka struje niste pored računara koji ste ostavili uključenim, APC-ov softver će automatski pogasiti procese i bezbedno ugasiti računar. Softver za kontrolu rada UPS-a komunicira sa UPS-om bilo preko DB-9 serijske veze, bilo preko USB-a – to je na korisniku da odabere i na testovima se odlično pokazao.
Za kraj ove kratke pričice da kažemo da su cene svih BK UPS-eva sasvim korektne, tako da nema razloga da se ne odlučite za njihovu kupovinu i time maksimalno obezbedite svog PC ljubimca.
Cena (bez PDV-a): od 8.500,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!