Monday, April 15, 2024
HomeBlueSD kartica za umereno zahtevne korisnike

SD kartica za umereno zahtevne korisnike

O popularnosti memorijskih kartica nije potrebno posebno govoriti, pogotovo kada je reč o SD (Secure Digital) kariticama i derivatima iste (microSD i miniSD memorijskim karticama) koje se danas koriste na gotovo svim uređajima (od mobilnih telefona i tablet uređaja do desktop i notebook računara). Zahvaljujući njima moguće je brzo i jednostavno preneti veliku količinu podataka, ali i čuvati (skladištiti) video, muzičke, slikovne i druge elektronske sadržaje. Kao što smo pre par dana napomenuli u priči o SDHC 4GB MB-SS4GB/EU memorijskoj kartici Samsung je apsolutni lider u proizvodnji istih i u svom portfoliu ima mnoštvo najrazličitijih modela među kojima se nalazi i kartica oznake SDHC 16GB MB-SSAGB/EU koju vam detaljnije predstavljamo u nastavku ovog teksta.

SDHC 16GB MB-SSAGB/EU je klasična SD memorijska kartica kapaciteta 16GB koju podjednako mogu koristiti i manje zahtevni i zahtevni korisnici. Iz njenog naziva nije teško zaključiti da poseduje 16GB fleš skladišnog prostora, međutim ono što je mnogo bitnije je da je ista deo 6 klase SD memorijskih kartica, a to znači da su joj minimalne brzine upisa informacija  6MBps, dok su joj brzine čitanja podataka četiri puta veće (24MBps).
Kartica teži svega 2 grama, delimično je rezistentna na padove i potrese, ali nije vodootporna, pa oprez prilikom kontakta sa vodom i tečnim sadržajima. Sa druge strane odlično se razume sa svim platformama i bez problema je vidi 99% čitača – sporni su samo neki NN (No Name) modeli. Sve u svemu SDHC 16GB MB-SSAGB/EU je jedna odlična SD memorijska kartica veoma dobrih performansi i odmerene cene, zbog čega u ovom momentu predstavlja Best Buy kupovinu u svojoj klasi – na domaćem tržištu.
Cena (sa PDV-om): 1.296,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!